Kayseri Emniyet Müdürlüğü, kemer takmayı yaygın hale getirebilmek için kentin tüm kavşak ve ışıklarına üzerinde, 'Dikkat kameralar ile emniyet kemeri denetimi yapılmaktadır' levhaları astı. Asılan bu levhalar sayesinde ışıkta bekleyen ve emniyet kemeri takmayan sürücüler mobese kamaraları tespit edilerek plakalarına cezai işlem yapılacak.

Konu ile ilgili bilgi veren Kayseri Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürü Ali Başoğul, amaçlarının trafik kazalarını en aza indirmek olduğunu söyledi. Emniyet kemerinin önemine değinen Başoğul, 2013 yılında emniyet kemeri takma oranı şehir içinde yüzde 49, geçen ekim ayında yüzde 50.1 olduğunu belirterek, "Aralık ayında biz bu tabelayı taktıktan sonra 59.4 ve bu ay ise yüzde 65.9'a çıktı" dedi.


Ali Başoğul, şunları söyledi:

"Kazalarda, emniyet kemeri takan kişinin yaralanma oranı daha az. Ölüm oranı daha az. En son ilimizde meydana gelen bir olayda, vatandaşımız maalesef hayatını kaybetti. Şayet, bu vatandaşımız emniyet kemeri takmış olsaydı, hayatını kaybetmeyecekti. Biz gördük ve buna da üzüldük. Farkındalık yaratmak istiyoruz. Farkındalık her zaman ceza değildir. Mobese kamerasında, kırmızı ışıkta duran sürücülerimiz kemer takmayanlar tespit ediliyor. Görüntüleniyor. Görevli personelimiz bu anlamda ceza-i işlem uyguluyor."
Editör: Haber Merkezi