Körfez ilçesi Mimar Sinan Mahallesi’nde oturan Nurcan S.'nin kızı N.B'ye (14) şiddet uyguladığı görüntüler sosyal medyada paylaşıldı. Hızla yayılan ve büyük tepki toplayan görüntüler üzerine Emniyet Genel Müdürlüğü harekete geçti. Emniyetten yapılan açıklamada, eşinden ayrılan 4 çocuk annesi Nurcan S.'nin H.B. isimli şahısla dini nikahla birlikte yaşadığı ve bu birliktelikten de iki çocuğu olduğu belirtildi.

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Şüpheli Nurcan S.'nin K.B. isimli şahısla önceki evliliğinden 4 çocuğu bulunmaktadır. Olay 14.04.2020 tarihinde Körfez İlçe Emniyet Müdürlüğümüze intikal etmiştir. Müdürlüğümüzde bu tarihte işlemleri tamamlanan şüpheli şahıs N.S. sevk edildiği adli mercilerce serbest bırakılmıştır. Şahısların 6 çocuğu da devlet yurduna yerleştirilmiş olup, çocuklar halen devlet yurdunda bulunmaktadırlar”

BAKANLIK AÇIKLAMA YAPTI

Kocaeli’nde, kızı ile diğer 2 çocuğuna şiddet uygulayan ve ardından serbest bırakılan anne Nurcan Serçe’ye tepkiler artarken, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı konuyla ilgili açıklama yaptı. Bakanlığı’n açıklaması şöyle; “Söz konusu olay, Kocaeli ilimizde, Temmuz 2020'de yaşanmıştır. Görüntülerdeki çocuğumuz ve kardeşleri, 21.07.2020 tarihinde haklarında alınan bakım tedbiri kararı ile ivedi olarak Bakanlığımız tarafından koruma ve bakım altına alınmışlardır. Çoçuklarımız halen kuruluş bakımında ve devlet korumasındadır. Çocukların annesi N.S. hakkında ise adli süreç devam etmektedir. Hukuki süreç, avukatlarımız kanalıyla da takip edilmektedir. Her çocuğumuz biricik ve kıymetlidir. Çocuklarımızın fiziksel ve psikolojik gelişimini olumsuz yönde etkileyecek her türlü şiddetin her zaman karşısında durmaya, çocuklarımızı himaye etmeye devam edeceğiz.”

Editör: Haber Merkezi