Kayseri’de öğrencisinin yumruk atması sonucu başını kaldırıma çarparak hayatını kaybeden öğretmen Mehmet Aktaş'ın ölümüyle ilgili olarak yargılanan F.Ş.'nin tutukluluğunun devamına karar verildi.

3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, öğretmen Mehmet Aktaş'ın eşi Necla, çocukları Özüm ve Gizem Aktaş ile müşteki ve sanık avukatları hazır bulundu. Tutuklu sanık lise son sınıf öğrencisi F.Ş’nin ise, telekonferansla katıldığı duruşmada, okul üniforması giydiği görüldü. Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

GEÇEN YIL MEYDANA GELDİ

Merkez Melikgazi İlçesi Selimiye Mahallesi Seyyid Burhaneddin Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nde 16 Mayıs 2014’te meydana gelen olayda, Müdür Yardımcısı Mehmet Aktaş, Cuma namazı için okuldan ayrıldığı sırada, 12’nci sınıf öğrencisi F.Ş.’nin yolunu kesti. Ardından iddiaya göre raporunu kabul etmediği gerekçesiyle öğretmene yumruk attı. Başını asfalt zemine çarpan ve baygınlık geçiren müdür yardımcısı, çağrılan ambulansla Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen Aktaş, kurtarılamadı. Olaydan sonra yakalanarak tutuklanan F.Ş. ise Ankara Cezaevi’ne gönderilmişti.
Editör: Haber Merkezi