Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank toplu açılış törenleri için Kayseri’ye geldi. Bu kapsamda Bakan Varank, NG Kütahya Seramik Mağaza Açılışı ve Yeni Fabrika İmza Töreni'ne katıldı. Törende konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “Tüm dünya pandemiyle, savaşlarla, krizlerle boğuşurken, Türkiye ekonomisi nasıl büyümeye devam ediyor biliyor musunuz? Hükümetimizin destek ve teşviklerini işte böyle cesur ve vizyoner müteşebbislerimizle buluşturabildiğimiz, için. Üretenin, yatırım yapanın, istihdam sağlayanın her zaman yanında olduğumuz için. Şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra yatırımcılarımızı, girişimcilerimizi her alanda desteklemeye devam edecek ülkemizi hak ettiği seviyeye çıkaracağız” ifadelerini kullandı.

‘DEVLET ÖZEL SEKTÖRÜN, YATIRIMCININ ÖNÜNÜ AÇAR’

Devletin fabrika kurduğu günlerin geride kaldığını dile getiren Bakan Varank, “Türkiye'nin en büyük showroomunun seramik sektöründe açıyoruz. Güral ailesi bugün yeni bir yatırıma imza atacak. Çok daha fazla ve çevreci bir üretime imza atacak. Dünyanın en büyük seramiklerini inşallah NG Kütahya Seramik, Türkiye'de üretecek. Bunlar 1.60X3.20, düşünün 5 metrekareden biraz daha büyük tek parça seramiklerden bahsediyoruz. Onun için ben yatırım yapan, üretim yapan, elini taşın altına koyan herkese çok teşekkür ediyorum. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak yatırım teşviklerimizle, AR-GE desteklerimizle, farklı desteklerimizle her zaman yatırımcının yanındayız. Onların bu ülkeye sağladıkları katma değerin farkındayız. Şuna inanıyoruz, eğer biz katma değerli üretimle büyüyecek bir Türkiye hedefliyorsak bunun yolu özel sektörün yatırımlarını rahatlatmaktan, bunların önünü açmaktan geçiyor. Bazıları 'Ya şu 20 yılda AK Parti bir tane fabrika mı kurdu?' diyor. 'Devletin fabrikası mı var?' diyor. Değerli arkadaşlar artık devletin fabrika kurduğu günler geride kaldı. Ne yapsın devlet seramik fabrikası kurup NG Kütahya ile rekabet mi etsin? Bugün Turkuaz Seramik'in fabrikasını açtık, onunla rekabet mi etsin? Devletin fabrika kurduğu zamanlar geride kaldı. Devlet özel sektörün, yatırımcının önünü açar, desteklerini verir. Özel sektör de dünyayla rekabet edecek ürünleri üretir, Türkiye ekonomisi böyle kalkınır. Biz buna inanıyoruz. Onun için politikalarımızı da buna göre düzenliyoruz" şeklinde konuştu.

‘KAYSERİ TİCARET ŞEHRİ’

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek ise, “NG Kütahya Seramik’in Kayseri’de bu kadar büyük ölçüde olması ve en büyük mağazasının burada olması gerekirdi. Gerçekten Kayseri’ye yakıştı. Çünkü Kayseri ticaret şehri. Kayseri deyince aklımıza ticaret en başta gelir. Bugün 6 bin yıl önceden Asurlular döneminden ticari senetler, ticari anlaşmalar elimize geçiyorsa buranın ticaret şehri olduğu 6 bin yıl önceden gelen bir gelenek olduğu gerçek. Dekoyap ile birlikte bu kadar güzel, bu kadar büyük ölçüde AVM niteliğindeki mağazayı burada açmış olmalarından dolayı NG Seramiğe çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi