İhracat Akademisi ile ERÜ arasında iş birliği protokolü imzalandı
İhracat Akademisi ile ERÜ arasında iş birliği protokolü imzalandı
İçeriği Görüntüle

Bugüne kadar 32 ürünün coğrafi işaret tescilinin alındığını belirten Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, “3 ürünümüz Avrupa Birliği tescil aşamasında. Kayseri’mizde gastronomiyle ilgili yaklaşık 200 civarında ürünümüz var” dedi.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri çerçevesinde Erciyes Üniversitesi Turizm Fakültesi’nde açılan Kayseri Ticaret Odası standını ziyaret etti.
Ticaret Odası’nın katkılarıyla bugüne kadar 32 ürünün coğrafi işaret tescilinin alındığını belirten Başkan Büyükkılıç, “10 ürünümüz için başvuru ve değerlendirme süreci devam ediyor, 3 ürünümüz ise Avrupa Birliği tescil aşamasında. Kayseri’mizde gastronomiyle ilgili yaklaşık 200 civarında ürünümüz var. Şehrimizi sadece Türkiye’ye değil, dünyaya tanıtacağız” dedi.

Kayseri’nin UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Kreatif Şehirler Ağı Ulusal Listesi’nde yer aldığını dile getiren Başkan Büyükkılıç, "Kayseri’miz gastronominin merkezi derken bunu lafta bırakmıyoruz. Geçmişiyle övünen, geleceğiyle umut veren bir gastronomi şehri olmak için tüm kurumlarımızla iş birliği içinde çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Başkan Büyükkılıç’a, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Okandan ve Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun da eşlik etti.