Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç’ın talimatları doğrultusunda Kayserililere kaliteli yerel yönetim hizmeti ulaştırmak amacıyla çalışmalarını aralıksız sürdüren Kayseri Büyükşehir Belediyesi, merkezde ve kırsal ilçelerde ulaşım yatırımlarına devam ediyor. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi, 6 milyon 400 bin TL maliyetli 8 bin ton asfalt kullanılacak Develi Devlet Hastanesi çevre düzenleme çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından yürütülen çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Büyükkılıç’a, Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcı Ali Hasdal, TEİAŞ 11. Bölge Müdürü İhsan Kılıçoğlu eşlik etti.

İncelemeler sonrasında açıklamalarda bulunan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Develi Devlet Hastanesi’nin bölgeye hitap edecek durumda hizmete geçtiğine değinerek, “Biz de çevresindeki iş yerlerimizin daha nezih bir ortamda hizmet vermeleri için buradaki çevre düzenlemesini yapma bağlamında hem yollarımızı hem de bölgenin asfalt çalışmalarını yapmaktayız. Tam 8 bin ton asfalt serimi yapılacak” dedi.

“DURMAK YOK HİZMETE DEVAM, KOŞMAYA DEVAM”

Açıklamasında birlik beraberlik mesajı veren Başkan Büyükkılıç, “Develi Belediyemize, teşkilatımıza, bizlerle birlikte hareket eden kardeşlerimize teşekkür ederken, Cenab-ı Allah bol imkânlar versin diye de dua ve temennide bulunuyorum. Aynı zamanda burada emeği geçen, bu çalışmaları yapan Fen İşleri Daire Başkanımıza ve ekibine özellikle teşekkür ediyorum. İlçemize, şehrimize hayırlı uğurlu olsun diyorum. Durmak yok hizmete devam, koşmaya devam. Allah birliğimizi, beraberliğimizi, huzurumuzu bozmasın” ifadelerini kullandı.

Genel Sekreter Yardımcısı Ali Hasdal’dan Develi’ye yakışır şekilde en yakın zamanda hem terminalin hem de meydan düzenlemesi ihalesinin gerçekleştirileceği bilgisini alan Büyükkılıç, “Develimize inşallah yakında hem terminalimizin hem meydan düzenlemesini en kısa zamanda istiyoruz” dedi.

BÜYÜKŞEHİR İLE KURUM VE KURULUŞLARIN HİZMET DAYANIŞMASI

Başkan Büyükkılıç, kamu kurum kuruluşlarıyla dayanışmanın en güzel örneklerini sergilediklerini de vurgulayarak, “Burada çevre düzenlemelerini yaparken Develi Belediyemizle olan uyum kültürünün yanında, kurum ve kuruluşlarımızla gerçekten dayanışmanın en güzel örneklerini sergiliyoruz. TEİAŞ bölge müdürümüze, müdür yardımcılarına özellikle teşekkür ediyorum. Sağ olsunlar ‘hizmet nerede, biz oradayız’ anlayışı içerisinde burada gerekli çalışmaları değerlendirerek bizlere yardımcı oldular” şeklinde konuştu.

Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar ise adeta bölge hastanesi kimliğinde olan Develi Devlet Hastanesi’nin hasta kabulüne başladıktan sonra burada bir hareketlenme meydana geldiğini belirterek, “Birçok eczanelerimiz, birçok işyerlerimiz faaliyete geçti. Vatandaşlarımıza havaların ısınmasıyla asfaltların atılacağını başkanımızdan aldığımız talimatla iletmiştik ve şuanda ekiplerini buraya gönderdi ve çalışmalarımız başlıyor. Bizlere olan ilgi ve alakasından dolayı kendilerine çok çok teşekkür ediyorum. İlçem adına kendilerine şükranlarımı arz ediyorum” diye konuştu.

Daha sonra beraberindeki heyetle birlikte Develi Devlet Hastanesi’ni ziyaret eden Büyükkılıç, hastanedeki vatandaşlara geçmiş olsun temennilerini ileterek, hastane yönetiminden çalışmalarla ilgili bilgiler aldı. Başkan Büyükkılıç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ederek, “Sağlık Bakanlığımızın, Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla yaptırmış olduğu hastanemiz gururumuz olarak bölgeye hitap edecek şekilde hayata geçmiş durumda” dedi.

Editör: Haber Merkezi