CHP Milletvekili Enis Berberoğlu’na MİT TIR’ları davasında ‘siyasal ve askeri casusluk’ ve ‘FETÖ'ye yardım ve yataklıktan 25 yıl hapis cezası verildi. Önce müebbet hapis verilen Berberoğlu’nun cezası daha sonra 25 yıla düşürüldü. Bugün davada 6. duruşmada görülüyordu. Can Dündar ve Erdem Gül’ün de yargılandığı davada Berberoğlu’nun dosyası ayrılarak hapis cezası verilen Berberoğlu duruşma salonunda bulunuyordu. Berberoğlu hakkında tutuklama kararı verildi.

Berberoğlu verdiği demeçte “Yeni türkiye’nin kaçak adaleti bu. sabahtan akşama FETÖ ile yatıp kalkanlar hakim olunca böyle” dedi.

İLK SÖZLERİ

Adliye koridorunda kısa bir açıklama yapan Berberoğlu "Biz buraya mağdurlar için geliyorduk, şimdi kendimiz için geldik. Olmadık bir işten böyle bir mağduriyet yarattılar. Bunu yaratanlar utansın" ifadelerini kullandı.

CHP OLAĞANÜSTÜ TOPLANIYOR

Kararın ardından Enis Berberoğlu'nu arayan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'yi olağanüstü toplantıya çağırdı.

BERBEROĞLU ADLİYEDEKİ POLİS MERKEZİNE GÖTÜRÜLDÜ

Hüküm açıklanırken çevik kuvvet polisleri de duruşmada hazır bulundu. Tutuklanmasına karar verilirken Berberoğlu ile birlikte duruşmayı izleyen çok sayıdaki CHP'li vekilin yaşadığı şaşkınlık yüz ifadelerine yansıdı. Daha sonra mahkeme başkanı duruşma salonunun boşaltılmasına karar verdi. Ardından Enis Berberoğlu, polis tarafından tutuklama işlemlerinin yapılması için adliye binasında bulunan polis merkezine götürüldü. CHP'li milletvekilleri de polis merkezine gitti. Enis Berberoğlu buradaki işlemlerinin ardından Maltepe Karantina Cezaevi'ne doğru yola çıktı. Berberoğlu'nun karantinadan sonra Silivri Cezaevi'ne gönderilmesi bekleniyor.

Editör: Haber Merkezi