Kendilerinin Yeni kurulan bir parti olduğunu, Merkez Partisi olduklarını söyleyen İl Başkanı Begüm Başmısırlı toplumun her kesimini kucaklayan, kutuplaşmacı ve kavgacı siyaset yapmayacaklarını bildirdi. Ev sahipliği için Gönüllü Kuruluşlara teşekkür ettiklerini bildiren Başmısırlı, Siyasette hakaret, itham ve ayırımcı dile tevessül etmeyeceklerini, sivil toplum çalışmalarını önemseyip destek olacakların da sözlerine ekledi.

Ziyarette konuşan Gönüllü Kültür Kuruluşları Derneği Başkanı Ahmet Taş, Siyasi partilerin iktidar ya da muhalefette olsalar, Millet idaresinin tecellisi için vazgeçilmez unsurlar olduklarını bildirdi. İktidarların yasalara ve liyakate önem vererek millete hizmetle yükümlü olduklarını, muhalefetin ise iktidarın İcraatlarını yakından takip edip eksik bırakılan yanlış yapılanları tespit ederek, Bunların giderilmesi için yapıcı muhalefet ile giderilmesini talep etmelerinin bir sorumluluk olduğunu hatırlattı.

Siyasi partilerin sivil toplumla İlişkiler Birimi olmasına rağmen, bunların sivil toplumla Tanıştığına, görüştüğünü şahit olamadıklarını söyleyen Taş, bu birimlerin neden kurulduğunu ne yaptıklarını anlayamadıklarını sözlerine ekledi. Birlikte çay içilerek muhabbet ortamında geçen ziyarette, PKK'nın Gara katliamı, düzeltilemeyen cezaevlerinde çıplak arama tartışmaları, siyasilerin arasındaki hakarete varan üslup tartışmaları, yargılamadan hain ve terör örgütü mensubu suçlamaları, Sosyal medya üzerinden siyasilere yapılan saldırılar, Çin Halk Cumhuriyeti'nin Uygur Müslümanlara yaptığı zulümler, Siyasette İttifak ve strateji hamleleri konusunda fikirler ortaya atılıp konuşuldu.

Deva Partisi İl Başkanı Begüm Başmısırlı, ev sahipliği için Gönüllü Kuruluşlara teşekkür etti. Çalışmalarında başarılar dileyerek ziyareti tamamladı. Gönüllü Kuruluşlar başkanı Taş, tüm partilerin iktidar olup ülkeye hizmet için kurulduğunu sivil toplumla tanışmalarının kaçınılmaz bir gereklilik olduğunu, ziyaretten memnuniyet duyduklarını dile getirdi.

Editör: Haber Merkezi