Başbakanımız Davutoğlu’nun Türkiye’nin büyüme rakamlarıyla ilgili olarak yaptığı açıklamaları desteklediklerini ifade eden Akmermer, “Son büyüme rakamları ve ihracata dayalı nitelikli büyüme konularında Sayın Başbakanımızın yaptığı açıklamaları önemli buluyoruz. Türk ekonomisinin yönetimi ve gelişmesinde, ilkeli tutumunun sürdürüleceği Başbakan’ın sözlerinden anlaşılmaktadır" dedi.

Türk ekonomisinin önceki gün Rusya’da yaşanan çalkantı gibi bir olayla karşılaşmayacağına olan inançlarının tam olduğunu vurgulayan Akmermer, “Rusya’da yaşanan mali çalkantı örneği gibi bir durumun Türkiye’de yaşanmasını muhtemel görmüyoruz. Hükümetin aldığı ve alacağı önlemlerin yanı sıra Merkez Bankası’nın uyguladığı sıkı para politikası da bunun göstergesidir” diye konuştu.

Akmermer açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Başbakanımızın açıkladığı makro alanları ilgilendiren planın; üretimde verimlilik, yurt içi tasarruf, İstanbul finans merkezi, kamu harcamaları, kamu gelirlerinde kalite, iş ve yatırım geliştirme, istatistiki bilgi ve kayıt dışı ekonomi azaltılması programı adı altında belirlenen çeşitli ana başlıklarda toplandığını görmekteyiz. Dış pazarlardaki dağıtım kanallarına doğrudan erişim amacıyla özellikle yüksek teknolojili sektörlerde faaliyet gösteren yabancı şirket ve markaların satın alınmasının desteklenmesi konusundaki kararlar da ihracat kapasitesinin artırılması ve dış ticaret hacminin büyümesi bakımından önemlidir. Bu bağlamda, KOBİ'lerin kurumsallaşmasına yapılacak katkılar noktasında irade beyanı da bizleri memnun etmiştir. Sanayi bölgelerinin teknolojik donanımlarının ve teknoloji geliştirme kapasitelerinin güçlendirilmesi ve küçük ölçekli işletmelere yönelik ürün tasarımının, çeşitlendirilmesinin ve markalaşmanın destekleneceğinin ortaya konması Türk ekonomisi için büyük önem arz etmektedir. Sayın Başbakanımız Davutoğlu’nun eylem planlarına ilişkin yaptığı açıklamaların zamanlaması da iyi seçilmiş olarak görünmektedir. Rusya’da yaşanan ekonomik gelişmelerin diğer ülkelere yapacağı etki düşünüldüğünde kararların hızla alınması ve uygulanmasındaki irade piyasalar için olumlu yönde mesaj olarak algılanabilir.”


Editör: Haber Merkezi