Büyükşehir Belediyesi ilçelerle mahalleye dönüşen belde ve köylerdeki su fiyatlarında yeni bir düzenleme yaptı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik su fiyatlarındaki farklılıkların giderilerek adaletin tesis edilmesi için yapılan değişiklikle ilçelere bağlı mahallelerde su fiyatlarının düştüğünü söyledi.
KASKİ Genel Müdürlüğü'nün bu yıl uygulanması için yeniden belirlediği içme suyu fiyatları Büyükşehir Belediyesi'nde yapılan çalışmaların ardından kesinleşerek meclisten geçti. Böylece Büyükşehir Belediyesi'ne 30 Mart 2014 tarihinden itibaren merkez ilçe olarak bağlanan ilçeler, bu ilçelere bağlı olan ve mahalleye dönüşen belde ve köyler ile daha önceki hinterlant yasasıyla Büyükşehir Belediyesi'ne bağlanan beldelerde su fiyatları yeniden belirlendi.
İLÇELERDE FİYATLAR EŞİTLENDİ
Büyükşehir Belediyesi yeniden belirlenen su fiyatlarıyla ilçeler arasındaki farklılığı da giderdi. Büyükşehir Belediyesi'ne geçen yıl bağlanan Yeşilhisar, Yahyalı, Develi, Pınarbaşı, Bünyan, Tomarza, Felahiye, Özvatan, Akkışla, Sarız ve Sarıoğlan ilçelerindeki içme suyu fiyatları 60 metreküp'e kadar metreküp'ü 90 kuruş, 60 metreküp'ten sonrası ise 1 lira 50 kuruş olarak belirlendi. Su fiyatları Hacılar eski yerleşim yerinde de metreküpü 2 lira 63 kuruştan 1 lira 26 kuruşa düştü.
BELDELERİN TAMAMINDA FİYATLAR GERİLEDİ
Yeniden belirlenen tarife 30 Mart 2014 tarihiyle birlikte mahalleye dönüşen beldelerin tamamında su fiyatlarının düşmesini sağladı. 11 ilçeye bağlı beldelerdeki içme suyu fiyatları mahalleye dönüşen köyler düzeyine indirildi. Böylece daha önce belde ve köy statüsünde olan; ancak yeni kanunla mahalleye dönüşen tüm yerleşim birimlerindeki içme suyu fiyatları 60 metreküp'e kadar 22 kuruş, 60 metreküp sonrası ise 50 kuruş oldu. Böylece daha önce metreküp'ü 2 liraya kadar çıkan yerleşim yerlerindeki içme suyu fiyatlarında büyük çaplı indirim meydana geldi.
Bu arada Büyükşehir Belediyesi'ne Hinterlant Kanunu ile daha önce bağlanan beldelerin bir kısmında da içme suyu fiyatlarında düşüş oldu. Mahzemin, Gürpınar, İncesu-Süksün, Ebiç gibi yerleşim yerlerinde daha önce metreküp'ü 1 lira 26 kuruş olan içme suyu 90 kuruşa düştü.
"FARKLILIK GİDERİLDİ, ADALET SAĞLANDI"
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, 11 ilçenin 30 Mart 2014 tarihi itibarıyla Büyükşehir Belediyesi'ne bağlandığını ve bu ilçelerde altyapı başta olmak üzere bazı hizmetlerin Büyükşehir'e geçtiğini hatırlattı. Büyükşehir Belediyesi'nce üstlenilen hizmetlerden biri olan içme suyu konusunda çok ciddi çalışmalar başlattıklarını ve öncelikle tüm ilçelerdeki içme suyu şebekesini sağlıklı ve güvenli hale getirmek için gayret gösterdiklerini ifade eden Başkan Çelik, bunun için KASKİ'nin çok ciddi yatırımlar yaptığını ve yapmaya da devam ettiğini söyledi. Bu yatırımlar sürerken su fiyatlarındaki farklılıklar nedeniyle doğan adaletsizliği gidermek için de bir çalışma başlattıklarını dile getiren Çelik, bu çalışmaların neticelendiğini ve yeniden belirlenen tarifeyle pek çok yerleşim yerinde su fiyatlarının düştüğünü kaydetti. Başkan Çelik, "İlçeler ve bu ilçelerimize bağlı mahallelerdeki tüm hizmetlerle ilgili planlama ve yatırımları yaparken sadece ve sadece insanımızın daha rahat yaşamasını sağlamaya çalışıyoruz. Daha önce de vurguladığım gibi köyden kente göçün önüne ancak ilçelerimize yapacağımız yatırımlarla geçebileceğimizi düşünüyoruz. Bunun için de insanlarımızı doydukları yerlerde rahat ettirmeye çalışıyoruz" dedi.
Editör: Haber Merkezi