Kayseri’nin Pınarbaşı İlçesi’ne bağlı Örenşehir Mahallesi’nde bulunan ve kapatılan eski jandarma karakolu, Kayseri Birleşik Kafkasya Derneği’nin hazırladığı Uzunyayla Çerkes Peyniri Üretim Projesi kapsamında tadilatının yapılmasının ardından peynir üretim tesisi olarak hizmet verecek. Bu kapsamda ,Kayseri İl Tarım Müdürlüğü gıda biriminden gelen Gıda Mühendisleri , Sıdıka Kalıtekin,Tevfik Fevzi Özsoy ve Muzaffer Adıyaman binada inceleme yaparak rapor tuttu. İnceleme sırasında Kayseri Birleşik Kafkasya Derneği Başkanı Cemil Görücü ve dernekten Erhan Akhan,Kemal Öztemur ve Şeref Daşdemir hazır bulundu.

Tesis de en kısa zamanda makine montajının başlayacağı ifade edilirken, bölgede yaygın olarak kullanılan peynir için daha önce coğrafik işaret alınması ve tescil edilmesi çalışmaları yapılmıştı.

Peynir imalatının yapılacağı bölüm Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kırsal Kalkınma Daire Başkanlığı tarafından elden geçirilmiş ve makine alımları ile ilgili bütçede ORAN Kalkınma Ajansı tarafından karşılanmıştı. (BGC)

Editör: Haber Merkezi