KTO'nun ekim ayı meclis toplantısı, Rıfat Hisarcıklıoğlu konferans salonunda yapıldı. Meclis toplantısında konuşan KTO Başkanı Ömer Gülsoy, "Pandemideki kısıtlamaların gevşemesinin ardından yükselen talep, fiyatların artmasına neden oldu. Paranın satın alma gücünün de düşmesiyle ortaya çıkan tablo üreticiyi de tüketiciyi de olumsuz etkilemektedir. Sadece ülkemiz değil dünyanın birçok ülkesinde ekonomik problemler baş gösteriyor. Sancılı bir süreçten geçiyoruz. Özellikle Avrupa’nın önde gelen ülkelerinde yaşanan bu problemlerin ülkemizde yaşanmaması, en büyük temennimizdir" diye konuştu.

Sözlerini sürdüren Gülsoy şöyle konuştu: "Artan hammadde fiyatlarından çip gibi bileşenlerin eksikliğine, limanlardaki yoğunluklardan TIR Şoförü yetersizliğine kadar tedarik zincirindeki sıkıntılar küresel ekonomiyi tehdit ediyor. Son dönemde Çin’de yaşanan elektrik kesintileri üretimi olumsuz etkilerken, İngiltere’de yaşanan TIR şoförü eksikliği ise dağıtımı aksatıyor.

Yaşanan sıkıntıların gelecek seneye kadar sürmesi ve tam toparlanma öncesinde daha da kötüleşmesi bekleniyor. Küresel ekonomide işler tamda arzu edilen şekilde gitmiyor. Avrupa’da biliyorsunuz enerji ve akaryakıt fiyatlarında çok ciddi artışlar var. Hane halkına getirdiği ilave maliyetler var. Birçok Avrupa ülkesinde tüketim vergilerinin aşağıya çekilmesine yönelik adımlar atılıyor. Mali politikaları yeniden gözden geçiriliyor."dedi.

Editör: Haber Merkezi