Kayseri'nin en önemli alışveriş mekanlarından biri olan tarihi Kapalı Çarşı'da yaz mevsiminin gelmesi ve Kurban Bayramı'nın sona ermesiyle birlikte hareketlilik arttı. Esnaflar, satışlarının iyi olduğunu ve bu sayede kışa daha rahat girebileceklerini belirtirken; Çarşı'ya alışverişe gelen gurbetçiler ise fiyatları normal karşıladıklarını söyledi. Esnaflık yapan Osman Evereklioğlu, Çarşı'daki son durum hakkında bir değerlendirmede bulunarak "Esnafın satışları çok iyi. Gurbetçilerimiz ekonomimizi güzelleştiriyor. Fiyatların bizle bir ilgisi yok, imalatçılar hangi fiyata üretiyorsa biz de onun üzerine ekliyoruz. Ayrıca ikram da yapıyoruz ki müşterilerimizin ayağı alışsın" diye yorumladı

15 yıldır esnaflık yapan Cavit Gönen, "Gurbetçi vatandaşlarımız geldi ve talepler arttı. Açılmalarla birlikte işimiz hızlandı. Allah o yasakları tekrar göstermesin" şeklinde konuştu.

20 yıldır esnaflık yapan Naim Dikici ise vatandaşların fiyatlar konusunda yanılgıya kapıldığını söyleyerek "İnsanlar gurbetçilerin gelmesiyle fiyatların değiştirildiğini düşünüyor. Ancak böyle bir şey yok. Fiyatlarımız aynı seyirdedir. Gurbetçilerimiz bu yıl Türkiye'ye akın etti. Kapıkule Sınır Kapısı'ndan geçişler çok. Onlara da çokça satış yapıyoruz. Pandemi döneminde aldığımız borçları ödeyerek yapılandırıyoruz" ifadelerine yer verdi. (BGC)

Editör: Haber Merkezi