BÜYÜKŞEHİR Belediye tarafından başlatılan ilçelere ekonomik destek programı kapsamında Özvatan’daki 30 arı üreticisine toplam 750 kovan arı dağıtıldı.

İlçelere her konuda üretimi artırmak ve bu yolla ekonomiye katkı sağlamak için araştırmalar yaparak her ilçenin avantajlarını tespit ettiklerini belirten Belediye Başkanı Mustafa Çelik şöyle dedi:

“Her ilçenin avantajlı ya da dezavantajlı olduğu alanlar var. Bu anlamda Pınarbaşı’nda Şeker Fabrikası ile birlikte yapacağımız Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezi ve Besi Çiftliği’nin yakında temelini atacağız. Felahiye’de toplu ahır projesini hazırladık ve yakında temelini atarız. Toplu ahır projemiz örnek bir proje olacak. Uygulamada başarı sağlanırsa farklı ilçelere de yapacağız. Tomarza’da kabak çekirdeğinin, Yeşilhisar’da ay çekirdeğinin daha ekonomik hale getirilmesi için projelerimiz geliyor. Bunların yanı sıra yaptığımız çalışmada Özvatan ve Sarız gibi ilçelerimizdeki floranın arıcılığa uygun olduğunu tespit ettik. Zaten bu bölgede arıcılık yapan hemşehrilerimiz var. Büyükşehir Belediyesi olarak mevcut arıcılığı daha da geliştirmek istiyoruz. Bu anlamda Kayseri Arı Yetiştiricileri Birliği ile uygulayacağımız projeyi Özvatan’da başlattık. 30 kişiye 750 kovan arı dağıtıyoruz. Bu projemiz de bir yerel yönetimin yaptığı örnek bir projedir. İlçelerimizde yaşayanların daha iyi ekonomik şartları olması için bunları yapmaya devam edeceğiz. Dağıtacağımız kovanların bol kazançlar getirmesini diliyorum.”
Editör: Haber Merkezi