Pazara alışveriş yapmaya gelen Abdullah Timur, "Pazar fiyatları normal, aşırı bir yükseklik yok. Bu fiyatların benim ihtiyaçlarımı karşılamam için iyi. Şuanda pazarda aşırı yüksek bir fiyat görmüyorum. Fiyatlar herkesin alabileceği durumda. İnsanlarda bilinçsizlikten ve sıkıldıklarından dolayı kimse pandemi kuralları pek fazla uymuyor.

"BİZİM MİLLET UCUZ MALI SEVMEZ"

Pazar esnafı Yaşar Arslantaş, "Pazarda şuanda sebzeler normal durumda fakat meyveler aşırı derecede pahalı. Mevsimi olan şeftali 10 lira, kira 10 lira, muz 12 lira, çilek 16 lira. 1 litre mazot 7,5 lira bugün tarladan bedava alsan kaç lira para gittiğini devletin hesaplaması lazım. Mallar 3-4 tane komisyoncuyu geçip geliyor. Bugün bir işçinin yevmiyesi 100 lira. Halde 1 liraya da mal var 10 liraya da mal var. Müşterileri fiyatlardan memnun edemezsiniz. Bugün bedavaya da mal sat poşet isterler. Bizim millet ucuz malı pek sevmez. Müşteriler pazarda bir tur atsınlar. Kaliteli yerden alsınlar" diyerek bu hafta zam şampiyonunun salatalık, mısır ve karpuz olduğunu ifade etti.

"SALATALIĞI SAYMAZSAK PAZAR FİYATLARI ÇOK UYGUN"

15 senedir pazar esnafı olan Emrah Oruç, " Şuan salatalığı saymazsak pazar fiyatları çok uygun. Bu haftanın rekoru salatalık. 3 gün içinde salatalık 5 liraya yükseldi. Salatalıktaki artışın havanın sıcak olup malın yanması. Fiyatlar gayet uygun. Halde fiyatlar karma karışık. İnanın 1 liradan tut 10 liraya kadar mal var. Bu hafta salatalık hariç fiyatlar ucuz. Müşteriler fiyatları uygun buluyorlar. 30 liralık mal aldığınız zaman size 2 hafta yeter. Kalan mallarımız yumuşamasın diye akşam fiyatları indiriyoruz. Pazar günlerinin açılması bizleri etkilemedi" diye konuştu.

Pazar esnafı Cezmi Oruç, "Pazar fiyatları bugünlerde biraz yüksek, salatalık 5 liraya, domates 2,5-3 liraya çıktı. Bizler de çok para kazanmıyoruz. Fiyatlar yüksek olduğu için pazarcılar para kazanamıyor. Fiyatların enden yüksek olduğunu bizde bilmiyoruz. Hale ne az gelirse onun fiyatını yükseltiyorlar. Fiyatlar haftadan haftaya tutmuyor, vatandaşta isyanda esnafta isyanda. Yasakların kalması müşterileri etkilemedi. Ne artış var ne de eksilme" diyerek fiyatların düşmesi için çiftçiye destek sağlanması gerektiğini ifade etti. (BGC)

Editör: Haber Merkezi