31 Martta yapılacak Yerel yönetimler Genel seçimlerinde Sarıoğlan İlçe Belediye Başkanlığına Saadet Partisi’nden Aday olan Fatma Yıldız,Palas Meydanında düzenlenen Büyük Sarıoğlan Mitingi’nde halka hitap etti. Kayseri’de en genç Belediye Başkan Adayı olan Fatma Yıldız, vaadlerini,yapacaklarını tek tek anlatı  ve şunları söyledi,”Bu miting alanına görünce,
Bu sevdayı, gönül birliğini,
Gözlerinizdeki ortak pırıltıyı görünce,
Sadece şunu söylemek istiyorum: HOŞBULDUM…HOŞBULDUK…
Sarıoğlan bu güzelliğe layıktı. Bu ülke bu güzelliğe layıktı.
Hep birlikte HOŞ BULDUK…
Konuşmama başlamadan önce vatan millet Albayrak uğruna şehit düşen askerimize polisimize Allah’tan rahmet diliyorum gazilerimize ve geride kalan ailelerine sabr-ı Cemil niyaz ediyorum.


Hacı Bektaş Veli’nin dediği gibi; hakikatin ilk makamı toprak olacağımızın bilinmesidir. Bu genç kardeşiniz de tüm Sarıoğlan halkı önünde söz veriyor. Bedenim toprakla buluşuncaya kadar vatanımın milletimin Albayrağ’ın ve Sarıoğlan’ın hizmetkarı olacağım.
Türk kadınının omuz vermediği, sahip çıkmadığı hiçbir mücadele başarıya ulaşmamıştır. Çünkü biz kadınlar birbirimize dayandıkça büyüyor, el ele verdikçe güçleniyoruz.
Her sabahı aydınlatan berrak bir güneş vardır. Allah (c.c) izin verirse 1 Nisan sabahı Sarıoğlan’da böyle bir sabaha uyanacağız. Biz birlikte olduğumuz sürece hiçbir güç bunun önüne geçemeyecek.
Sevgili Hemşerilerim Sarıoğlan’ın ahde vefa bilen güzel yürekli insanları;
Beni bu göreve kimse sefa sürsün diye getirmedi. Karşınızda eğitim hayatını bitirmiş, yaşam mücadelesine yeni başlamış ama bir o kadar da dinamik, arzulu ve doğduğu bu topraklara hizmet aşkı ile yanan bir kardeşiniz var. Çünkü artık değişimin kaçınılmaz olduğuna hepimiz şahidiz. Ve bu değişimin adı inşallah Millî Görüş belediyeciliği olacak.
Allah Nasip eder göreve ilk başladığımda tek hedefim öznesi Sarıoğlan olan her konunun tarafı ve takipçisi olacağım. Bu konuda önce kendime ve siz çok değerli Sarıoğlanlılara söz veriyorum. Bu kardeşiniz sizin adayınız; hal böyle olunca da bize inşallah hizmet yakışır. Bu süreçte ayırmadan, ayrıştırmadan Sarıoğlan için canla başla çalışacağıma şerefim üzerine sizlere söz veriyorum.
Gelin birlikte değiştirelim
Geleceğiniz için değiştirelim
Güzel günler için değiştirelim
Hakça bir düzen için değiştirelim
Saadet için değiştirelim
Sarıoğlan’a genç dinamik kadın eli değecek bir düzene getirmek için değiştirelim. Kadının gücünü göstermek için değiştirelim. Gençlerimizin daha güzel imkanlarla Sarıoğlan’da kalmaları için değiştirelim kadınlarımız yarınlarına umutla bakamıyorsa, ben huzurla köşemde oturamazdım.
Biliyorum ki sizlerde aynı duygularla buradasınız.
İşte karşınızdayım.


Aynı kaygılar, aynı kuşkularla yürekleri çarpan abilerim, ablalarım, kardeşlerim, arkadaşlarım.
Sarıoğlan için benimle aynı duyguları paylaşan, aynı kaygıları taşıyan, aynı zorlukları sırtlanmaya hazır olan hemşerilerim: HOŞ BULDUM. HOŞ BULDUK.
Bu zorlu yarışta yanımda olacak beni yüreklendirecek bana ve sarı olanımızın geleceğine sahip çıkacak tüm dostlarım,
Sefayı değil cefayı paylaşmak için bir arada olduğumuz bir arada olduğumuz Sarıoğlan’ımızın sevdalıları: HOŞBULDUM.
Allah izin verirse bu hoşluğumuzu seçim sonrasında sarmaş dolaş bir sevgi ile kutlayabilmek umuduyla. Hep birlikte HOŞBULDUK.
Sarıoğlan beni utandırmayacak, söz veriyorum bende sizi utandırmayacağım. Sarıoğlan insanları vefalıdır, kadir kıymet bilir. Bu kardeşinize sahip çıkacağınızdan eminim. Gelin hep birlikte bu zihniyeti DEĞİŞTİRELİM Mİ?
Abilerim, Ablalarım, Kardeşlerim, Genç Arkadaşlarım;
Nene Hatunun 93 harbinde sopayla, taşla, kazma ve kürekle Aziziye tabyasını savunduğunda henüz 20 yaşlarında değil miydi? Genç yaşına rağmen Rus işgaline karşı Erzurum’daki direnişin simgesi haline gelmiş Türk kadın kahramandır.
Kurtuluş savaşında olduğu gibi neden bir Şerife Bacı Sarıoğlan’dan çıkmasın? Sizin gücünüz ve desteğinizle neden olmasın?
Bu kardeşiniz de siz Sarıoğlan’lı hemşerilerimin tamamından destek istiyor. Oylarınıza talibim. Bizde Sarıoğlan bu değişimin öncülüğünü birlikte yapalım.
Biliyorum ki:
Nene Hatun yalnız değildi!, Şerife Bacı yalnız değildi.
Ben de diyorum ki:
Ne ben yalnızım!
Ne de siz yalnızsınız!
Elhamdülillah! Bu coğrafya birilerinin sandığı gibi sahipsiz değildir!
Kıymetli Sarıoğlanlılar;
Hepinizin malumu seçimler, milletimiz için fırsattır. Vatandaş olarak seçimlerde sandıklara gider, vazifemizi yaparız.
Adaylar ise, millete sunulacak en iyi hizmetleri tespit etme vazifesine sahiptir. Biz bu konuda çok titiz bir çalışma yürüttük.
Bu süreçte; hemşerilerimizin sesine kulak verdik. İlçemizin nabzını tuttuk. Büyüklerimizle, Kadınlarımızla, gençlerimizle, bir araya geldik en iyi hizmetler için istişarelerde bulunduk.
Biz nasıl bu seçimleri bir milletimize hizmet etmek için bir fırsat için görüyorsak; birileri de bu seçimleri iftira, kutuplaşma, nefret, kavga fırsatı olarak görüyor.
Önümüze engeller koyanlar çıktı. Ama hiç önemli değil! Millete hizmet etmek için çalışanlar her türlü engeli aştık geçtik.
İşte arkamda muhterem babam Ali Osman Yıldız ile koşar adımlarla Sarıoğlan Belediye Başkanlığına yürüyoruz.
Biz bu saatten sonra tek bir şey deriz: “SARIOĞLAN HAYIRLI OLSUN, BİZ GELİYORUZ İNŞALLAH”.
Kıymetli Misafirler;
Biz diğer adaylar gibi değiliz.
Bizim diğerlerinden çok önemli bir farkımız var.
Bizim TEMEL PRENSİPLERİMİZ VE BİR BELEDİYECİLİK ANLAYIŞIMIZ VAR!
Belediyecilik bir vizyon işidir. Eğer bir vizyonunuz yoksa, SİZ MİLLETE HİZMET EDEMEZSİNİZ.
Zaten Sarıoğlan’da da bunun aynısı olmadı mı? Vizyonsuz yöneticiler Sarıoğlan’ı daha yaşanmaz hale getirdi.
Biz inşallah yeniden Sarıoğlan’ı daha yaşanılır hale getireceğiz.
Bunun için çalışmalarımız ve projelerimiz hazır.
Öncelikli olarak, Sarıoğlan’a "Sosyal Belediyeciliğin Zirvesini” yaşatacağız. Her bir hemşerimize destek ve hizmetlerimiz eşit oranda gidecek.

Yasadışı keklik avına Suçüstü Yakalama Yasadışı keklik avına Suçüstü Yakalama


(Kadınlar)
1 Nisan sabahı bizim ilk gündem maddemiz Kadınlar ve Gençler olacak. Ne sıkıntınız varsa, ne derdiniz varsa birlikte konuşacak birlikte çözeceğiz.
Bu konuda “Kadın Kooperatifleri” çalışmalarımızı tamamladık. Sarıoğlan’da emekçi kadımızın hem ev ekonomisine katkı sundukları, hem ürettikleri, hem de sosyalleştikleri Kooperatifler kuracağız. Ben inanıyorum ki bu kooperatiflerden ürettiğimiz ürünler başta Kayseri ve Anadolu olmak üzere ülkemizin her yerine ulaşacak. Sarıoğlan kadını hak ettiği değere kavuşacak inşallah.
(Gençler)
Gençlerimizi unutmadık. Öncelikle gençlerimiz için ilçemizde sosyal alanlar tahsis edeceğiz. Ben de buranın bir genci olarak söylüyorum. Hepimizin huzur içerisinde takılabileceği, temiz düzenli sosyal tesisler inşa edeceğiz inşallah.
(Tuzla Gölü)
Gençlerimizin tek sorunu sosyallik değil biliyorum. Hiç merak etmeyin! İş meselesi de bizim ana gündemimiz. Bunun için, ilçemizde yeni potansiyeller yaratmaya çalışıyoruz.
İşte hemen yanı başımızda Tuzla Gölümüz var. Fakat hak ettiği değere bir türlü ulaşamadı. Halbuki muhterem babam Ali Osman Yıldız döneminde gerekli analizler yapılmış, buradaki çamur banyosunun ve suyun şifalı özelliği ortaya konmuştu.
Bizim 1 Nisan sabahı masamızda bu konu olacak. Tuzla Gölümüzü turizme açacağız. Buraya gerekli yatırımları yapacağız ve burayı inşallah yeniden inşa edeceğiz. Turizm gelirlerimiz arttıkça Sarıoğlan’a yatırım çekeceğiz. İnşallah gençlerimizin istihdam sorunu da çözülmüş olacak. İşte vizyon budur. Sadece proje açıklamak yetmez. Bunun bir çıktıya dönüştürmeniz gerekir.
(Temizlik)
Biz “Temizlik İmandandır” diyen bir medeniyetten geliyoruz. Allah için, şu etrafımıza bir bakalım! Bu ilçede temizlikten vazifeli bir belediye var! En önemli vazifesi bu iken, ilçemizin çöpü, pisliği ortada.
1 Nisan sabahı bizim masamız işte bu gündem de olacak. Sarıoğlan’ın bu bakımsız ve pis halini nasıl dönüştürürüz bunu konuşacağız. Ve inşallah hemşerilerimize tertemiz bir ilçe hediye edeceğiz.
(Yollar)
Biz Sarıoğlan’da temiz ve düzenli bir hayat istiyoruz. Bunun için de yollarımızı önemseyeceğiz. Kıymetli abilerim, 3 ayda bir aracınız sanayiye götürmenize gerek kalmayacak. Öyle ya! Sarıoğlanın şu bozuk yollarına hangi aracın ön takımları dayansın. Bu kardeşiniz sizin derdinizi de biliyor.
1 Nisan sabahı bizim masamız bozuk yolların düzeltilmesi, yeni yolların açılması da olacak.
 (Doğalgaz)
Yollarımızı inşa ederken, diğer altyapı yatırımlarımızı unutmayacağız. Bizim ilk gündem maddemiz doğalgaz ulaşmayan mahallelere doğalgazın ulaşımını sağlamak.
Bizim bir derdimiz var! Herkes için Yaşanabilir Bir Sarıoğlan! Bunun için de projelerimiz hazır inşallah.
Değerli Abilerim, Ablalarım, Kardeşlerim, Arkadaşlarım;
Gün kişisel hesapların günü değil,
Gün geçmiş kırgınlıkların, farklılıkların günü değil
Gün yaşadıklarımızın farkında olma günü ...
Gün layık olamadıklarımıza dur demek için kenetlenme günü ...
Gün ülkemize ve Sarıoğlanımıza sahip çıkma günü ...
Bu bilinçle sizlerden aldığım güçle buradayım.
Sizden tek bir Ricam ve talebim olacak ...
Lütfen bu zorlu yarışta ola ki yorulursam, duraklarsam beni içten sevginizle, hayır dualarınızla yeniden güçlendirin. Beni sizlerden, gücünüz ve desteğinizden mahrum bırakmayın...
Bu yarış artık tek başına koşulabilecek bir yarış değildir!
Engelleri, sürprizleri birlikte aşacağız!
Bu yarışta bana çelme takmaya çalışanlara, beni yarış kulvarının dışına çıkmaya çalışanlara cevabımız net olacaktır:
Bu yolda çıkarken önce Rabb’imden hayırlısını istedim...
Sonra Büyüklerimin onayını aldım. Genç ve dinamik olduğumun gücüyle siz değerli hemşerilerimin desteğini birleştirdim...
Kader gücünün şerife Bacılardan, nene Hatunlardan esinlenerek ortaya koymaya çalıştım
Siz hemşerilerimden bugün olduğu gibi yarın da bana, ortak kaygılarımıza, ortak sevdamıza, ortak geleceğimize sahip çıkmanızı istiyorum. Sizlerin Sarıoğlan’a ve bu topraklara sahip çıkacağınızı biliyorum. Gücünüzü , desteğinizi bekliyorum...
Bu zihniyete bir son vermeyi, değişimi getirmeyi başarabilmek, gücünüzün, yüreğimizin var olduğunu biliyorum.
Bu kardeşiniz Sarıoğlan’ı seviyorum derken taşını toprağını değil, sizin gibi güzel insanlarını seviyorum. Çünkü bu taşı da toprağı da güzelleştiren sizler değil misiniz?
Ablalarım, Abilerim, Arkadaşlarım; Sarıoğlan’ın ahde vefa bilen değerli insanları;
Ramazan ayına kavuşmanın mutluluğu içerisinde Allah’ın izniyle yarın ilk orucumuzu tutacağız. Ramazan’da imkanı olanlar ile ihtiyacı olanları buluşturma gayreti içerisinde olacağız.
Bu vesile ile Ramazan-ı Şerifin milletimize, Sarıoğlanımıza ve İslam Alemine hayırlar getirmesini dilerim Allah’ın rahmeti, bereketi ve merhameti üzerinize olsun inşallah.
 Her birinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Sizlerle var oldum, sizlerle var olamaya devam edeceğim. Bana burada olma şerfini onurunu verdiğiniz için teşekkür ediyor. Saygı ve Sevgiyle Selamlıyorum  
 Allah’a Emanet olun”dedi.


YILDIZ PALASI SALLADI
Saadet Partisi Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mahmut Arıkan’ın katılımıyla Palas Meydanında Sarıoğlan  Mitingi gerçekleşti. Mitinge Saadet Partisi İl Başkanı Nuri Ürkündaş,İlçe Başkanı İbrahim Turgut ve Eski Başkan Ali Osman Yıldız,Mahmut Arıkan’la  birlikte katıldı. 
Sabahın erken saatlerinden itibaren yüzlerce insan ellerinde Saadet partisi bayrağı, ile Palas meydanında toplanmaya başladı.
Palas merkezli oluşturulan  bine yakın Araç konvoyu,Çiftlik ve Sarıoğlan İlçe Merkezini dolaştı, ardından Üzerlik mahallesinde ziyaret ederek Palas’taki miting alanına döndü. Saadet partililer,meydanda toplanan  büyük kalabalık tarafından çoşkuyla karşılandılar.
Meydanı dolduran  yüzlerce seçmen,yaşlısı gençi,kadını kızı”Başkan Fatma Yıldız”diye dakikalarca slogan attı.
Haber-Selahattin KARAKOÇ

Editör: SELAHATTİN KARAKOÇ