Sarı-Lacivertliler Real Madrid'i 84-75 yenerek 21 Mayıs'ta Yunanistan ekibi Olympiacos ile finalde karşılaşacak.

Sinan Erdem Salonu'nda düzenlenen THY Euroleauge Final-Four'da gecenin 2'nci maçında İspanyol ekibi Real Madrid'i 84-75'lik skor ile yenen temsilcimiz Fenerbahçe finale yükseldi.

Karşılaşmaya iyi başlayan Fenerbahçe 1'inci periyotu 21-13 önde kapattı. İkinci periyotta da üstün oyununu sürdüren sarı lacivertliler ilk yarıyı 44-34 önde soyunma odasına girdiler.

Çekişmeli geçen son periyotta ise Fenerbahçe zaman zaman zorlansada savunmada gösterdiği performans ve Udoh Ekpe'nin başarılı oyunu ile maçı 84-75 kazanmasını bildi. Karşılaşmanın en skorer ismi ise Real Madrid'den 28 sayıyla Llull Sergio oldu.

FENERBAHÇE 21 MAYIS'TA YUNANİSTAN EKİBİ OLYMPIACOS İLE FİNALDE KARŞILAŞACAK

Euroleauge'de geçen senenin ardından 2'nci kez finale yükselen Fenerbahçe'de başantrenör Obradovic ise bu heyecanı 11'inci kez yaşayacak.

Fenerbahçe, final karşılaşmasında 21 Mayıs Pazar günü saat 21.00'da Olympiacos ile karşılaşacak.

MAÇIN ARDINDAN

THY Euroleague'de Fenerbahçe, Real Madrid'i 84-75'lik skorla yenerek finale yükseldi. Karşılaşma sonrusa düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı Başantrenörü Zeljko Obradovic, "Zor bir maçtı ama bir planımız vardı. Bu 40 dakikalık oyunda çok mutluyum. Yöntemimizi değiştirdik. Llull harika bir maç çıkardı. Aynı şekilde oynamaya devam etmemiz gerekiyor. Maçın tamamında iyi basketbol oynadık. Taraftarlarımızın desteğiyle de bu başarıya imza attık" dedi.

Ekpe Udoh'un maçtaki performansı hakkında övgü ile bahseden Obradovic, "Udoh çok iyi bir oyun çıkardı. Topu daima dolaştırmaya çalıştı. Bizim kreatif oyuncularımızı önlemeye çalıştılar. Udoh bu durumlarda çok iyi asistler yaptı" diye konuştu.

Obradovic, finalde karşılaşacakları Olympiakos ile ilgili ise yorum yapmadı.

REAL MADRİD BAŞANTRENÖRÜ LASO: "FENERBAHÇE'YE KARŞI KAZANMAK İÇİN ÇOK İYİ OYNAMAK GEREKTİĞİNİ BİLİYORDUK"

Real Madrid Başantrenörü Pablo Laso ise düzenlenen basın toplantısında şu ifadeleri kullandı: "Fazla söylenecek bir şey yok. Bu seviyede çok iyi basketbol oynamak lazım. Biz bunu yapamadık. Fenerbahçe'nin arkasında kaldık. Oyuncularımla sezon içindeki mücadelelerinden dolayı gurur duyuyorum. Elimizden geleni yaptık ama olmadı. Fenerbahçe hak etti. Çok iyi bir oyun çıkaramadık. Fenerbahçe'ye karşı kazanmak için çok iyi oynamak gerektiğini biliyorduk. Bunu yapamadık."

Fenerbahçeli basketçiler finalden emin

Euroleauge Final-Four mücadelesinde Real Madrid'i 84-75 yenerek üst üste 2'inci kez finale yükselen Fenerbahçe'de oyuncular maç sonu açıklamalarda bulundular.

Sarı-lacivertli takımın başarılı Bobby Dixon, "Zor maç oldu ama 2. kere finale çıkmanın mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

21 Mayıstaki finaldeki rakipleri Olympiacos hakkında konuşan Dixon, "Onların finale çıkması bizi şaşırtmadı. İyi bir takımlar.Zor bir maç bizi bekliyor olacak.Ama bugün oynadığımız gibi oynarsak kupayı kazanacağımıza eminim" şeklinde konuştu.

Sarı Lacivertli taraftar içinde "Onlar müthişti. Bizi gerçekten çok desteklediler ve onların desteği ile çok daha iyi oynadık" diye konuştu.

UDOH: "OLYMPIACOS MAÇI İÇİN HAZIRIZ"

Maçta attığı 18 sayı ile sarı-lacivertlilerin en skorer oyuncusu olan Ekpe Udoh ise maç sonu şunları söyledi: "Çok zor bir maç oldu ama kazandık. Gerçekten kendimi şuan çok yorgun hissediyorum. Coachun söylediklerini yerine getirdik ve başarılı olduk. Olympiacos maçı için ise hazırız ve onları da yenerek kupayı almak istiyoruz.Taraftar müthişti pazar günü de onlardan aynı desteği bekliyoruz"
Editör: Haber Merkezi