Saadet Partisi İl Başkanı Nuri Ürkündaş, 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Zaferi ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

18 Mart Çanakkale Zaferinin Türk tarihinde, askeri ve siyasi başarı olmaktan öte inanç, azim ve yiğitlikle örülmüş bir destanın yaradılış tarihi olduğunu vurgulayan İl Başkanı Nuri Ürkündaş, mesajında şu sözlere yer verdi:

“Bu tarih, gerek taarruz gerekse savunma savaşlarının başarılarıyla dolup taşan Türk kahramanlık tarihinin en onur verici, en parlak sayfalarından biridir. Bugün, ülkemizin ve dünya tarihinin akışını değiştiren Çanakkale Destanı’nın 104. yılında vatan topraklarını düşmana teslim etmeyen aziz kahramanlarımızın hatırası önünde bir kez daha saygı ile eğiliyoruz.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu sürecinde bir dönüm noktası olan Çanakkale Zaferi aynı zamanda Birinci Dünya Savaşı’nın seyrini değiştirerek tarihe “Çanakkale Geçilmez” sözü ile yazılmış bir destandır. Bugün bir kez daha, tarihin akışını değiştiren Çanakkale Zaferi’nde Anadolu halkının verdiği onurlu mücadeleyi saygı ile hatırlıyor; 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 104. yıl dönümünde, vatan topraklarımızın kurtarılmasında canlarını feda eden şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve saygı ile anıyorum”

Editör: Haber Merkezi