Kayseri Sanayi Odası’nın Aralık ayı olağan meclis toplantısında konuşan KAYSO Başkanı Mustafa Boydak, 2014 yılının siyasi ve ekonomik değerlendirmesini yaptı. 2014 yılında patlak veren siyasi gelişmelerin dışında kalarak tamamen işlerine odaklandıklarını, bu tutumunda kendilerine ayakta kalmayı, başarıyı ve huzuru getirdiğini anlatan Başkan Boydak, “2015 yılı bizim için önemli! İnşallah ağız tadıyla bir 2015 yılı geçiririz” dedi.
Kayseri Sanayi Odası’nın Aralık ayı olağan meclis toplantısı yapıldı. Meclis Başkanı Nurettin Okandan yönetiminde gerçekleştirilen toplantıya çok sayıda sanayici katıldı.
“KAYSO’NUN 2015 YILI BÜTÇESİ 3 MİLYON 850 BİN TL”
Toplantının açılışında konuşan KAYSO Başkanı Mustafa Boydak, ilk olarak KAYSO’nun 2015 yılı tahmini bütçesini 3 milyon 850 bin TL olarak açıkladıklarını söyledi.

“2014 AYAKTA KALDIĞIMIZ BİR SENE OLDU”
Daha sonra 2014 yılının siyasi ve ekonomik değerlendirmesini yapan Boydak, “2014 yılını acısıyla tatlısıyla geride bırakıyoruz. Karlılık açısından çok karlı bir yıl geçirmesek de, 2014 ayakta kaldığımız bir sene oldu” diye konuştu.

“2014’DE SİYASETİN DIŞINDA KALDIK, İŞİMİZE ODAKLANDIK”
2014 yılında patlak veren siyasi gelişmelerin dışında kalarak tamamen işlerine odaklandıklarını, bu tutumunda kendilerine ayakta kalmayı, başarıyı ve huzuru getirdiğini anlatan Başkan Boydak, “Bu kadar siyasi gerginliğe, seçimlere, rağmen Kayserili sanayicilerimiz ne yaptı? İşimize gücümüze baktık! Tamamen konsantrasyonumuzu işimize verdik. Siyasi olaylar, yok hukuktur mahkemedir biz bu işlerin dışında kaldık. Yani tamamen işimize odaklandık. Bu da bize ayakta kalmayı, huzuru ve başarıyı getirdi. Ekonomik bir birim olarak, Türkiye’nin lokomotifi sanayi sektörünün bir parçası olarak bize düşen, bu şekilde hayatımıza devam etmemizdir. Ben hepinize tek tek teşekkür ediyorum. İçimizde her görüşten arkadaşlarımız var. Şu meclisimizin yapısına baktığımız zaman çeşitli etnik kimlikler ve siyasi görüşler var. Ortak paydamız nedir? Kayseri’de sanayimizi, işimizi, gücümüzü nasıl düzeltebiliriz? Elbette hepimizin bir görüşü var ama ben bu süreçte sanayicilerimizin bu sağduyulu duruşu, hakikaten işine odaklanan bir anlayış içerisinde işlerini takip etmeleri açık söylemek gerekirse hoşuma gidiyor. Bundan dolayı da hepinize müteşekkir olduğumuzu ifade etmek istiyoruz” dedi.

“AYNEN BU DURUŞUMUZU DEVAM ETTİRECEĞİZ”
KAYSO’nun kuruluşundan bu yana bakıldığında hep siyasetten uzak bir duruş sergilediğini, bundan sonraki süreçte de aynı tutum ve davranışları devam ettireceklerinin altını çizen KAYSO Başkanı Boydak, şunları söyledi:
“KAYSO’nun kuruluşundan bu yana baktığımız zaman odamızın duruşu da her zaman böyle olmuştur. Bundan sonraki süreçte de aynen bu duruşumuzu devam ettireceğiz. İşimiz, aşımız şu anda da başka bakmamız gereken yer yok bizim. Çünkü binlerce kardeşimize iş veriyoruz. Onlar ve aileleri gelecek bekliyor. Onların geleceği bizlerin elinde! Biz de bu anlayış ve sorumluluk duygusu içerisinde hayatımızı devam ettireceğiz. Bundan sonraki süreçte de aynı anlayış içerisinde devam edeceğinizden en ufak bir endişem yok.”
“İNŞALLAH AĞIZ TADIYLA BİR 2015 YILI GEÇİRİRİZ”
Son olarak tüm sanayiciler ve Kayseri halkına 2015 yılı için iyi dilek ve temennilerde bulunan Boydak,
“2015 yılı bizim için önemli! İnşallah ağız tadıyla bir 2015 yılı geçiririz. 2015 yılının tüm sanayicilerimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum. İnşallah ekonomik açıdan büyüdüğümüz bir yıl olur. Hükümetimizin bundan sonra sanayicilere yönelik daha iyi hizmet vereceğinin sinyallerini aldık. Bize verilen destek dalga dalga tüm Türkiye ekonomisine yayılacak. Hükümetimiz de bunun bilincinde” diye konuştu.
Boydak’ın konuşmalarının ardından meclis toplantısı, diğer gündem maddelerinin görüşülüp oylanması ile sona erdi.
HABER: ALİ TÜRKASLAN
 
Editör: Haber Merkezi