Ahi Evran Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında mahalledeki gecekonduları yıkmaya başlayan Kocasinan Belediyesi’nin ‘virane’ diyerek, tapulu evleri sahiplerinden habersiz yıktığı iddia edildi.

Kocasinan Belediyesi eski başkanlarından Bekir Yıldız’ın duyurduğu, eski başkan Mustafa Çelik’in belediye seçimlerinde en büyük projeleri arasında yer aldığı ve mevcut başkan Ahmet Çolakbayrakdar’ın start verdiği Anadolu Harikalar Diyarı'nın karşısındaki Ahi Evran Mahallesi'nde Kentsel Dönüşüm Projesi’nde skandal bir iddia ortaya atıldı.

Proje kapsamında Ahi Evran Mahallesi 413. Sokak’taki gecekondular geçtiğimiz günlerde yıkılmaya başlandı ancak tapulu ev sahipleri kendilerinden habersiz evlerinin yıkıldığını iddia etti.


“EVİMİZİ EŞYALAR İLE BİRLİKTE YIKMIŞLAR”
Evi yıkılan bir vatandaş, boş duran ancak bir kısım eşyaları ile yaz aylarında haftasonları gittiği evinin ‘virane’ diyerek belediye yetkililerinin kendisinden habersiz yıktığını söyledi.
"Kocasinan Belediyesi, 1 yıl önce muhtarlığa virane raporu göndermiş. Benim elime bu rapor geçmedi. Evimin tapusu mevcut ve virane olmadığını ıspatlayacak belgelerim var. Yaz aylarında gidip kalırdık. Evim, içinde bulunan sedirler, tüpler ve bir kısım eşyalar ile birlikte yıkılmış. Hurdacı da gelip eşyaları götürmüş."

BAKANLIK DA ‘YIKAMAZ’ DEMİŞ
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Tapu Kadastro Çağrı Merkezi ALO 181’i arayarak bu konuda bilgi aldığını söyleyen vatandaş, “Bakanlık yetkilileri bana ‘Belediye virane evleri proje kapsamında yıkabilir. Ama evinizin tapusu varsa sizden habersiz, sizinle anlaşma yapmadan yıkamaz’ dediler. Mağdur olduk” ifadelerini kullandı.


PROJE HAKKINDA..
Ahi Evran Mahallesi'nde yapılacak Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında, 370 bin m2'lik alanın yüzde 80'i yeşil alan olacak. Bu yeni yasam konseptinde; teras evlerde bahçe keyfi ya da yüksek binalarda rezidans konforu yaşanacak. Harika Park Meydanı'nda hem alışveriş yapacak hem de birbirinden farklı eşsiz mekanlar olacak.

Editör: Haber Merkezi