Kayseri'de 34. Ahilik Haftası kutlaması gerçekleştirildi. Kutlamaya Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayraktar, Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar, MHP İl Başkanı Adnan İncetoprak, İl Kültür Ve Turizm Müdürü Şükrü Dursun ve davetliler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlaya tören yapılan konuşmalarla devam etti.

Kayseri'deki artan vaka sayılarına değinen Memduh Büyükkılıç vatandaşların aşı olmaları gerektiğini belirterek, " Kayseri'de vaka sayısında bir artış söz konusu. Normalleşme sürecine doğru gidiyoruz ancak vaka sayısında kontrol edemeyeceğimiz şekilde bir eğilim oluştu. Bana bir şey olmaz deme şansımız yok, risk hepimiz için söz konusu. Malumunuz Ahi Evran Kırşehir'le anılıyor ama Kayseri'de yada farklı bir şehirle anılmasının hiçbir mahsuru yok çünkü artık o insanlığa mal olmuş bir değer. 13. yüzyıldan beri bir değer olan bu büyüğümüz UNESCO'nun ve sayın Cumhurbaşkanımızın yaklaşımıyla 2021 yılının Ahi Evran Yılı olması hepimiz için birer zenginlik.

Demek ki değerlerimiz artık ulusal değil uluslararası mesajlar veren yaklaşımlar sergileyen büyüklerimiz, böyle bir milletin asil evlatlarıyız. Onun için Türk Bayrağımız, vatanımız, milletimizle, devletimizle ve insanımızla her zaman övünüyoruz. Ahilik teşkilatındaki en önemli vasıf, olgu iş ahlakı ve dürüstlük. Kayseri denildiği zaman 50 bine yakın esnaf akla geliyor, şimdilerde alt yapı sorununu çoktan aşmış bir şehir olarak sosyal ve kültürel yönden zenginliklerimizi oluşturmak adına açık hava müzesi, kültürün merkezi, sporun merkezi, müzeler şehri ve kütüphaneler şehri gibi çoğaltıyoruz" diyerek Ahi Evran Esnaf ve Sanatkârlar Müzesi’nin Aralık ayında hizmete açılacağını ifade etti.

Program Ahiliği anlatan bir tiyatro gösterimiyle son buldu.

Editör: Haber Merkezi