Adliye konferans salonunda düzenlenen toplantıya, Kayseri Cumhuriyet Başsavcısı Abdulkadir Akın, Başsavcı vekilleri Ahmet Yılmaz, Ömer Demirgöz ve Tuncay Yılmaz, Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yüksel Yiğit, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, İlçe Emniyet Müdürleri, Şube Müdürleri, savcılar ile çok sayıda adli kolluk kuvveti katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Başsavcı Abdulkadir Akın, adaletin önemine vurgu yaparak, “Yaşam için oksijen ne denli önemli ise toplum için de adalet o denli önemlidir. Toplum adalet ile nefes alır. Adaletin tecellisi ancak suç işleyenlerin hakkettikleri cezayı almaları ile mümkündür. Bunun sağlanmasında işlenen suçların etkin ve adil bir şekilde soruşturulmasının önemi açıktır. Hukuka uygun yürütülen soruşturmalar yargılama mercilerinin isabetli kararlar vermelerinin önünü açacak ve adil kararlarla toplumun adalete ve devlete olan inancı artacaktır” ifadelerini kullandı.

Toplumun yargıya güveninin sağlanmasının önemine de vurgu yapan Başsavcı Akın, "Soruşturma sürecinde insan hakları ihlallerinin önlenmesi, delillerin zamanında ve usulüne uygun toplanması, kişi ve kurumların mağdur edilmemesi ve en önemlisi de toplumun yargıya olan güveninin tesisi ve devamı için soruşturma işlemlerini yürüten savcıların ve talimatlarını yerine getiren adli kolluk görevlilerinin bu hususlarda azami ölçüde hassas davranması gerekmektedir. Ceza soruşturması ve yargılamasının amacı, maddi gerçeği dürüstlük ilkesi ve hukuk devletinin gereklerine uygun bir süreç sonucunda ortaya çıkarmaktır. Bu amacın gerçekleştirilmesinde şüphelinin ve mağdurun haklarının korunması ve delil yasaklarına uyulması önem arz etmektedir” diye konuştu. (DHA)

Editör: Haber Merkezi