Akkışla İlçesinde yaşanan arsa polemiği yıkımla sonuçlandı. CHP Akkışla İlçe Başkanı Mehmet Arslan’a ait tapulu alanın yanında bulunan ve bedelini ödediği hazine arazisinde bulunan tel örgüler Akkışla Belediyesi tarafından yıkıldı. Arslan yıkım görüntülerini sosyal medya hesabından paylaştı. Yıkım esnasında açıklama yapan Arslan, “Benim Kululu da bir tapulu ahırım var...

Ahırımın altında da bir tarlam var. Ahır ile tarlanın arasında 5 bin980 metrekare. Bu tarlanın yanında ise hazine arazisi var. Ana yoldan ahıra ulaşmak için o hazine arazisinden geçmek zorundayım. Bu boş araziyi 2008 den beri kullanmaktayım. Bu hazine 8 bin TL civarında kira ödedim. Üzerine köpek barınağı tavuk kümesi ve çoban barınağı yaptım. 31.03 2019 seçimlerinde seçimi kazanan malum zat kazandıktan 12 gün sonra Milli Emlak’a dilekçe ile müracaat ettiler. Belediye olarak fidan üretim tesisi yapacağım diye bugünde resimlerde görüldüğü gibi yıkmaya geldiler ve yıktılar. Akkışla belediyesinden Uğur bey, zabıta memuru Şeref bey ve kepçeleri gelerek ağırım etrafındaki alanı siyaset uğruna söktüler. Ama bu böyle gitmez. Bunun bedelini elbette bir gün ödeyecekler.”dedi.

YIKIMIN BELEDİYEMİZLE ALAKASI YOK, KAYMAKAMLIĞIN KARARI

Konu ile ilgili haber merkezimize özel açıklama yapan Akkışla Belediye Başkanı Ayhan Arslan, konunun belediye ile ilgili olmadığını dile getirdi. Arslan şunları söyledi: “ Akkışla Kaymakamlığı Milli Emlak’a gönderdiği karar ile işgal altında olan yapılan yıkılmasını talep etti. Yıkımın belediye ile ilgisi asla yoktur. Yıkımı Kaymakamlık istedi. Konuyu dile getiren kişi kendisine ait olmayan alanı tel örgü ile çevrelemiş. Bunun siyasi bir durumu da yok. Burada yıkılan bir yapıda söz konusu değil. Sadece tel örgüler söküldü ve kendisine teslim edildi.”dedi.

Editör: Haber Merkezi