AKKIŞLA HASTANEYİ SARIOĞLAN İLÇESİNE KAPTIRDI

Akkışla İlçesinde Hastane isyanı yaşanıyor. Uzun süredir Akkışla’ya yapılacağı belirtilen hastane başka ilçeye yapılacağının duyurulması Akkışla ilçe halkını sokağa döktü. Yıllardır Ak Parti belediye başkanları, özelliklede Ak parti Milletvekili İsmail Tamer ve diğer milletvekilleri ile Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve Kamu Sağlık Tesisleri Ruhsatlandırma Daire Başkanı olarak Görev yapan Avşar Aslan’ın söz verdiği hastane Sarıoğlan’a yapılmasına karar verildi.

“AKKIŞLA İLÇE HALKINI KANDIRDILAR”

Konu ile ilgili Akkışla Belediyesi önünde bir açıklama yapan CHP Akkışla İlçe Başkanı Mehmet Aslan adeta küplere bindi. Akkışlada tanınan isimlerden olan Azmi Kazım Sonkur’da Başkan Aslan’a destek verdi. Belediye başkanlarının daha önce yaptıkları paylaşımları da göstererek açıklama yapan Aslan, “ Öncelikle bir şeyi söylemek istiyorum. Memlekete yapılan hiçbir hizmete hiçbir şekilde karşı değiliz. İster, Diyarbakır’a yapılsın isterse başka yerlere. Bizim burada bulunmamızın nedeni İlçemize hastane sözü verilmesi daha sonrada vazgeçilmesidir.

Akkışla’ya yapılacak diye söz verilmesine rağmen hastane Sarıoğlan’a yapılacak. Bizler Sarıoğlan’a yapılmasına karşı değiliz. Ama bazı işgüzarlar bu konuyu eline alıp kullanarak CHP bu işe karşı çıkıyor diyor. Asla öyle bir durum yok. Yalan söylüyorlar. Bakın Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve Kamu Sağlık Tesisleri Ruhsatlandırma Daire Avşar Aslan beyin sitesindeki paylaşımında ne yazıyor. Hastane Akkışla’ya hayırlı olsun diyor. Şimdileri ise 5 bin nüfus konusunu önümüze getiriyorlar. Peki 5 bin nüfuslu yere hastane yapılmayacakta niye bunu paylaştınız. Bununla birlikte belediye başkanı seçim sürecinde hastane yapılacak diye söz verdiler. Ak Parti belediye başkanları ve milletvekilleri gelerek insanları kandırdılar. Hastaneyi ilçemize değil Sarıoğlan’a yapıyorlar.”dedi.

“BELEDİYE BAŞKANLARI VE MİLLETVEKİLLERİ OY İÇİN BİZİ KANDIRDI”

Konuşmasında dikkat çeken bir cümlede kuran Başkan Mehmet Aslan, “ Bizi Sarıoğlan’a bağladılar da haberimiz mi yok? Ben Sarıoğlan belediye Başkanı ile bire bir görüştüm. Başkan ne diyor, ben İlçe halkımıza söz verdim. Ben sözümü tutum ve ilçe halkımıza hastaneyi yaptırıyorum diyor. Peki, bize söz verenler niye sözünü tutmadı. Oy almak için bizi mi kandırdınız?”şeklinde konuştu.

“HASTANENİN REKLAMINI YAPTILAR AMA HASTANEYİ YAPAMADILAR”

Hem Akkışla Belediye Başkanı Ayhan Arslan’dan, hemde Ak Parti milletvekillerinden ve yetkililerden mantıklı bir açıklama bekliyoruz. Bakın bir de belge göstermek istiyorum sizler. Şimdi bunu yetkililer haberimiz yoktu, görmedik diyecekler. Yapılan yazışmada, “ Akkışla Belediyesi ve Sarıoğlan Belediyesi tarafından ortak yapılan başvurudan dolayı hastaneyi Sarıoğlan’a yapılmasına karar verilmiştir” diyor. Biz CHP olarak gerekli her yere başvurumuzu yapacağız. Hastanenin reklamını yaptılar ama hastaneyi yapamadılar.”ifadelerine yer verdi.

“SAYIN BAŞKAN VE ENCÜMEN ÜYELERİ HASTANENİZE SAHİP ÇIKIN”

Akkışla CHPli Eski Belediye Başkanı Azmi Kazım Sonkur’da, “ Burada yaşanan hastane olayı CHP meselesi değil. Herkesin meselesidir. Hastanemiz niye Sarıoğlan’a gidiyor. İlçeye sahip çıkın. Sayın başkan ve encümen üyeleri hastanenize sahip çıkın.”dedi.

Akkışla İlçe Sakinleri ise hastanenin Sarıoğlan'a yapılmasına tepki gösterdi. Bir vatandaş 3 aydır hastasıyla uğraştığını ve günlerce Kayseri'de ki hastanelere gelip gittiğini ve sıkıntı çektiğini söyledi.

Editör: Haber Merkezi