CHP İl Başkanı Ümit Özer, AKP'lilerin kentlere ihanet ettiklerini itiraf etmek için sıraya girdiklerini belirterek, "Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin daha 11 yıl önce yaptığı Şehirlerarası Otobüs Terminali'ni taşımaya kalkması, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı, Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin eski başkanlarından Şükrü Karatepe'nin açıklamaları bu kente AKP'nin yaptığı ihanetlerin itirafıdır" diye konuştu.

Kayseri Şehir Terminali'nin taşınmasının gündem gelmesini değerlendiren CHP İl Başkanı Ümit Özer, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İstanbul'a ihanet ettiğini itiraf etmesinin ardından AKP'lilerin kentlere yaptıkları ihaneti açıklama konusunda adeta sıraya girdiklerini söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik'in sık sık kısa görev süresinde 20 yılda yapılmayanları yaptığını belirterek, geçmiş dönemi eleştirdiğini ifade eden Özer, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı, Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin eski başkanlarından Şükrü Karatepe'nin de Özhaseki'nin yaptıklarını eleştirdiğini söyledi.

Özer, "Kayseri'yi yönetenler Kayseri'nin 50 yıl sonrasını planladıklarını söylüyorlardı. Bakın milyonlarca lira harcanarak yaptırdıkları Kayseri Şehirlerarası Otobüs Terminali daha 11'inci yılında ama taşımak istiyorlar. Aslında bu konu uzunca bir süredir gündemde ama bir türlü çözüm üretemediler. Daha 11 yıl önce yaptığı Şehirlerarası Otobüs Terminali'ni taşımaya kalkması, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı, Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin eski başkanlarından Şükrü Karatepe'nin açıklamaları bu kente AKP'nin yaptığı ihanetlerin itirafıdır. Değerli hemşerilerimin özellikle Sayın Karatepe'nin sözlerini dikkatle takip etmeleri gerekiyor. Sayın Karatepe, "Kaz oğlum buraya bir bat çık, vur oğlum üstünden bir viyadük, gir buradan, dal buradan yüz buradan diyemezsiniz. Tarihe saygılı olacaksınız. Birikime saygılı olacaksınız. Para nasıl birikiyor santim santim şehirde öyle birikir. İşte bir yapar biri tahrip ederse şehir olmaz" diyor, Sayın Karatepe'nin buradaki eleştirdiği insan Merhum Niyazi Bahçecioğlu değil elbette zira Sayın Karatepe, söz konusu konuşmasında Merhum Bahçecioğlu'ndan övgü ile söz ederek, 'Niyazi Bahçecioğlu ile ilgili gelip, bana tuhaf şeyler söylerlerdi. Dedim ki en kötü işi yapsaydı, Allah korusun raylı sistemde ona nasip olmadı. Niyazi Bahçecioğlu, Kayseri'nin gelmiş geçmiş en saygı değer belediye başkanlarından biridir ve arkasında hiçbir tahribat bırakmamıştır' diyor. Tahribat bırakan kim? Bunların hepsi birer itiraftır. Artık bu şehre ihanet edilmesine halkımızın da desteği ile izin vermeyeceğiz. Mega projeler, süper projeler adı altında kentin dokusunun bozulmasına, kent kimliğinin tahrip edilmesine izin vermeyeceğiz. Kayseri'ye ve Türkiye'ye marttan sonra bahar gelecek" diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi