Ali İsmail Korkmaz’ı öldüresiye döverek, kasten adam öldürme suçundan fırıncı İsmail Koyuncu, akrabaları Ramazan Koyuncu, Muhammet Vatansever ve Ebubekir Harlar ile polis Mevlüt Saldoğan’ın tutuklu, polis memurları Şaban Gökpınar, Hüseyin Engin ve Yalçın Akbulut’un tutuksuz yargılandığı davada zanlılar, Kayseri 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesine geniş güvenlik önlemleri arasında getirildi.

Tutuklu zanlılar cezaevi aracıyla, tutuksuz sanıklar ise polis koruması altında adliye binası özel koridorlarından doğrudan 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nin, duruşma salonuna dönüştürülen konferans salonuna alındı. TCK 81/1 maddesi uyarınca ‘Kasten adam öldürme’ suçundan yargılanan zanlıları 8, öldürülen Ali İsmail Korkmaz’ı ise 12 avukat savundu.

SIKI GÜVENLİK ÖNLEMİ

3'üncü Ağır Ceza Mahkemesinde görülen 4'üncü duruşma öncesi polis, adliye binası ve çevresinde günün erken saatlerinden itibaren güvenlik önlemleri aldı. Adliye çevresi bariyerlerle kapatıldı. Kayseri- Ankara, Kayseri- Adana, Kayseri- Malatya, Kayseri- Sivas karayollarında kente girişte arama noktaları oluşturuldu Adliye ve çevresinde yaklaşık bine yakın polis görev yaptı.

Duruşma için Kayseri’ye otomobil, minibüs ve otobüsle gelenler arama noktalarından toplu halde Adliye binasına getirildi. Kayseri’de Cumhuriyet Meydanında toplanan bazı gruplar da ’Ali’nin katili, AK Partinin polisi' sloganları atarak, 'Ben, Ali İsmail Korkmaz,polis düşürdü, fırıncı vurdu, doktor salladı, vali akladı, kanım hepimizin elinde' yazılı pankartla adliye binasına kadar yürüdü.

Arama noktasından geçmek istemeyen ve direkt olarak adliye binasına girmek isteyen yaklaşık 150 kişilik grup, daha sonra polisin uyarısı ve ikna etmesi üzerine bariyerlerin bulunduğu bölüme alındı.

Duruşma nedeniyle adliyeye gelen Ali İsmail Korkmaz'ın annesi Emel Korkmaz, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, "Adil bir yargılama bekliyoruz. Ali'nin bedenini aldılar ama, ruhunu hiçbir zaman alamayacaklar. Biz katillerden hesap sormak için buradayız. O katilleri savunanlar da utanacak. Onlar inşallah geceleri ve gündüzleri acı içindeler. Vicdanları elbet bir gün onları sorgulayacaktır. Onlar çocuklarına dokunamayacak bir hale gelecekler" dedi. Ali İsmail’in babası Şahap Korkmaz da "Adalet istiyoruz, adaletin düzgün işlemesini ve suçluların cezalandırılmasını istiyoruz. Sonuçta onlar gerçek bir katildir. En son çıkan raporlar bunu doğruladı. Bunlar yaptıklarından ve kendilerinden utansınlar. Mahkemeden sonuç bekliyoruz’’ diye konuştu.

FOTOĞRAFLAR X-RAY CİHAZINDAN GEÇİRİLDİ

Bu arada bariyerler arasından geçerek duruşma salonuna ellerinde Ali İsmail’in fotoğraflarının çerçeveli panosunu taşıyan baba Şahap ile anne Emel Korkmaz'a buradaki resmi polisler, ''Çantalarınızı ve elinizdeki çerçeveli fotoğrafları cihazdan geçirin. Bu sizin güvenliğiniz içindir'' uyarısında bulundu. X- Ray cihazına 2 çerçeveli fotoğrafı koyan baba Şahap Korkmaz, "Sanki silah geçiriyoruz’’ diye bu uygulamaya tepki gösterdikten sonra salona geçti.

ADLİYE ÖNÜNDE 5 GÖZALTI

Kayseri’de Adliye binası önünde toplanan yaklaşık 250 kişilik grup içinden polisin arama yapmasına tepki gösteren eylemcilerle, Çevik kuvvet polisi arasında yumruklu kavga çıktı. Polis, eylemcilere biber gazıyla müdahale etti. Daha sonra 5 eylemci gözaltına alındı. Diğer eylemciler ise bunu protesto ederek, bariyerli alana girmeyip, oturma eylemi yaparak, 'Katil polis hesap verecek', 'İnsanlık onuru işkenceyi yenecek', 'Ali İsmail onurumuzdur', 'Faşizme karşı omuz omuza' sloganlarını slogan attı.

CHP Kayseri İl Başkanı Mustafa Ayan öfkeli kalabalığı sakinleştirmeye çalışırken, gözaltına alınan 5 eylemci Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi Adli tabipliğinde sağlık kontrolünden geçilirdikten sonra ifadeleri alınıp salıverildi.
 
Editör: Haber Merkezi