Kayseri Emniyet Müdürlüğü görevine İdare Mahkemesi'nde açtığı davayı kazanarak 5 yıl sonra dönen Arif Akkale, 5 saat sonra yine görevden alındı. Bu sürede içinde Arif Akkale'nin fotoğrafı ve özgeçmişi Emniyet Müdürlüğü'nün resmi internet sitesine konuldu, görevden alınınca da kaldırıldı.

Kayseri’ye 2009 yılında atanan Emniyet Müdürü Arif Akkale, 19 Nisan 2010 tarihinde şehit cenazesinde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın yumruklu saldırıya uğramasından 16 gün sonra, görevden alındı. Kayseri'den 5 Mayıs 2010 tarihinde Karabük'e atanan, ardından Roma’ya Güvenlik Ataşesi olarak gönderilen Arif Akkale, bu süre içinde Bölge İdare Mahkemesi'ne açtığı davayı kazandı.

Göreve iadesini isteyen Arif Akkale, 5 yıl önce görevden alındığı Kayseri Emniyet Müdürlüğü makamına oturdu. Göreve başlamasıyla birlikte Akkale'nin fotoğrafı ve özgeçmişi Kayseri Emniyet Müdürlüğü internet sitesine konuldu.

Emekliliğine bir yıldan az süre kaldığı belirtilen Arif Akkale, makamında 5 saat oturabildi. Arif Akkale bu kez Emniyet Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu üyeliğine alınarak merkeze çekilirken, onun göreve başlamasıyla izne ayrılan İbrahim Kulular da yeniden Kayseri Emniyet Müdürlüğü koltuğuna döndü.
Editör: Haber Merkezi