MELİKGAZİ Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, restorasyon çalışmaları devam eden bir asırlık Jandarma Mektebi'nde, incelemelerde bulundu.

Melikgazi sınırları içinde bulunan tarihi eserlerin ve yapıların, onarılarak tekrar canlandırılmaya çalışıldığını belirten Büyükkılıç, "2014 yılı sonlarında 'Tarihe Dokunuş Projesi' ile başlatılan restorasyon çalışmaları, şu anda 14 merkezde devam etmektedir. 30 tarihi eser için, Kentsel Tasarım Müdürlüğü'nce projelendirme çalışmaları tüm hızıyla sürüyor" dedi.


Jandarma Mektebinde devam eden çalışmaları yerinde inceleyen Büyükkılıç, şunları söyledi: "100 yıllık tarihi bir eseri restore etme çalışmaları sürüyor. Geçmişte Jandarma Mektebi olarak hizmet vermiş olan, daha sonra şahıs mülkiyetine geçmiş olan, uzun yıllar gözümüzün önünde adeta eriyen çok istememize rağmen, müdahale edemediğimiz, ancak son dönemlerde çıkan kanunlarla, bizlere verilen yetkilerle, kamulaştırma kararı almak suretiyle, bu sivil mimarinin en güzel örneklerinden birisi olan bu yapıyı kurtarmak için çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Projelendirdik, uygulama projesini başlattık ve sürdürüyoruz. En kısa zamanda burayı hayata geçirmek suretiyle, bu güzel eseri Kayserimize kazandırmış olacağız. Emeği geçenlere teşekkür ediyor, hayırlı olmasını diliyorum."


Editör: Haber Merkezi