Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, oyunu Kayseri’de sandığa attıktan sonra yarın sabaha kadar sürecek nöbeti için Ankara’nın yolunu tuttu. Bakan Yıldız, "Yarın sabaha Türkiye’nin yeni bir sabaha yeni bir Türkiye’ye uyanacağını ve istikrarın korunacağına olan kanaatim bir kez daha vurgulamak istiyorum" dedi.

Bakan Taner Yıldız, oyunu kullanmaya Kayseri’nin Melikgazi ilçesi Besime Özderici İlköğretim Okulundaki 1007 numaralı sandığa eşi Selma Yıldız ve Ak Parti il başkanı Cahit Özden ile birlikte geldi. Bakan, oyunu kullandıktan sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, şöyle konuştu:

"Bütün partilerimizin iki aylık seçim çalışmalarından sonra artık bu gün nihai finale ulaşmış bulunuyoruz. Bütün bu çalışmalarla beraber ülkemize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Yarın sabaha Türkiye’nin yeni bir sabaha yeni bir Türkiye’ye uyanacağını ve istikrarın korunacağına olan kanaatim bir kez daha vurgulamak istiyorum. Bu seçim dönemlerindeki zaman zaman üsluptan kaynaklanan kırgınlıklarında bundan sonra devam etmemesi lazım geldiğini bir kez daha buradan söylemek isterim. Dört yıllığına Türkiye’nin çocuklarımızın geleceğini burada oyladık. Sonuçların hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.Ben buradan inşallah Ankara’ya hareket edeceğim. Bu gün saat 14 te de enerji ile alakalı 21 tane dağıtım bölgesinden 22 iletim bölgesinde canlı yayınla beraber bütün noktaları sıcağı sıcağına takip ettiğimiz bir sitem kurmuştuk.686 tane büyük trafo merkezinin bütün güvenlikleri ile beraber orada takip edeceğiz. Bu görevimiz yarın sabah saatlerine kadar devam edecek. Orada sabahlamayı düşünüyorum."


Bakan Yıldız, yarın sabahtan itibaren 3 dönem milletvekilliği de sona erdiği için ne yapacağı yolundaki soruya, "Nasip bakalım. Bundan sonra Allah nereyi nasip ederse. Bu gün itibari ile milletvekilliğimi noktalamış olacağım. İyisi ile gayretleri ile Bütün ekibimizle beraber hamd olsun hizmet etmeye çalıştık. Bundan sonra da devam edecek" diye yanıt verdi. Ayağındaki siyah ayakkabıların eskidiği ve boyasız olduğu hatırlatılınca "1 aydır Kayseri’de dolaştık. Tam bir aydır ayakkabımı boyayacak zamanım bile olmadı. Gerçekten ayakkabım seçimin izlerini taşıyor" diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi