KTO Komiteler Seçimi sonrası, MHP Kayseri İl Başkanı Adnan İncetoprak ve 13 parti kökenli iş insanının KTO’nun yönetiminden istifa etmesi olayı tartışılmaya devam ediyor. Yerel Medya’nın ortak yayınında Basın Konseyi programına telefonla bağlanan MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, istifaları ve kent gündemini değerlendirdi. Gazetecilerin sorularını cevaplayan Ersoy, KTO’daki istifa kriziyle ilgili her iki tarafın da yıpratılmadan bu meselenin çözülmesi gerektiğini vurguladı. Partisinden istifasının ardından Genel Başkan Devlet Bahçeli ile ikinci defa görüştüğünü anımsatan Ersoy, bu ziyarette KTO meselesinin gündeme gelmediğini açıkladı. İstifaların genel bir teşkilat kararı sonucu geldiğini belirten Ersoy, “Bu konuda kimsenin yıpratılması doğru değil. Tabi biz MHP olarak bir karar alınıyorsa bunun mensupları olarak da arkasında dururuz. Bugüne kadar da durmuşuzdur. Alınan karar uygulandı ama Kayseri ticareti için, MHP mensupları olarak yapacağımız ne varsa yapıldığını herkes biliyor. Her zaman bu şehrin sevdalıları olarak elimizden gelen her şeyi yaparız” dedi.

STK’LAR SİYASALLAŞIYOR MU?

Sivil toplum kuruluşlarının siyasallaştığı yönündeki eleştirilen hatırlatılması üzerine de MHP Vekili Ersoy, siyasi kişilerin de STK organlarında görev almasının doğal olduğunu söyledi. “Sivil toplumu siyasetten ayırmak kolay değil” diyen Ersoy, “Kayseri’de, Büyükşehir ile beraber 17 belediye var. Yüzde 80’lik bir milletvekili oranıyla Kayseri’de Cumhur ittifakı olarak görev alıyoruz. Bu şehirde insanların yüzde 80’i bütün seçimlere baktığımızda Cumhur İttifakını destekleyen şahıslardır. Tabi ki sivil toplum kuruluşlarında yer alan insanların da yönetim organlarında olması gayet doğal. Biz aslında bunu siyaseten değerlendirmiyoruz. Şimdiye kadar çok da yaşanmamış bir olay bu (KTO istifaları) ancak; böyle bir karar alındı ve uygulandı. Kamuoyunda iki tarafı da yıpratmadan bu konuyu yürütmek gerekir” ifadelerini kullandı.


‘HE DE GEÇ’ AÇIKLAMASI

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki ve Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç arasında bir turizm toplantısında geçen ‘he de geç’ konuşmasıyla ilgili de konuşan MHP Milletvekili Baki Ersoy, gündem olan bu videoda geçen sözün art niyet taşımadığını söyledi. Büyükkılıç’ı iyi tanıdığını belirten Ersoy, “Turizm toplantısında Mehmet Özhaseki ve Memduh Büyükkılıç’ın arasında bir diyalog yaşandı. Ben kimsenin avukatı değilim ancak konuyu tartışma noktasına getirmeden kapatmanın doğru olduğunu düşünüyorum. Bu ifadelerin de kendi aralarında olduğunu düşünerek böyle bir şey olduğunu düşünüyorum. Maalesef bazen siyasette böyle şeyler olabiliyor ama ben Memduh Başkanın art niyetli bir söylemde bulunduğunu düşünmüyorum. Konuyu kapatmak adına Kayseri tabiri vardır ya ‘he, yok de geç’ gibisinden, o anlamda olduğunu düşünüyorum” dedi.

KAYSERİSPOR’UN GELİRİ GİDERİNİ KARŞILAMIYOR’

Kayserispor’un ekonomik durumuyla ilgili bir soruya da Baki Ersoy, kulübün gelirini düştüğünü ve maddi zorluk yaşandığını dile getirdi. Kulüplere ödenen galibiyet ve beraberlik primlerinin de iyice düştüğünü belirten Ersoy, “Bütün kulüplerde sorunlar olabiliyor. Beraberlik aldığımızda 1 buçuk milyon dolara yakın gelirimiz oluyordu. Ancak şimdi bir beraberlik bir galibiyet aldığımızda 250 bin dolar gibi bir gelir oluyor. Kurlar arttı, bu manada da sporcu gelirlerine baktığımız zaman kulüplerin bu gelirlerle giderleri karşılama oranı düştü. Genel bir örnek vereyim; Kayserispor’un 90 milyon lira geliri varken 240 milyon lira gideri var” şeklinde cevap verdi.

Editör: Haber Merkezi