Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, üç ayrı organize sanayi kurulması için çalışmaları sürdürdüklerini belirtti. Başkan Çelik, her üç OSB için de Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan destek sözü aldıklarını söyledi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik kurmak istedikleri organize sanayi bölgeleriyle ilgili KON TV'de katıldığı Başkent Gündemi adlı programda açıklamalarda bulundu. Kayseri'ye ciddi bir istihdam ve ekonomik canlılık getirecek olan üç ayrı organize sanayi projeleri olduğunu ifade eden Başkan Çelik, "Birinci projemiz Et ve Et Ürünleri İhtisas OSB'si. Kayseri, et ve et ürünlerinde önemli bir merkez. Çok sayıda küçük ve orta ölçekli besici var. Ankara yolundaki Beydeğirmeni bölgesinde 5 milyon m².lik bir yer bulunuyor. Kayseri'deki tüm besicileri oraya taşımayı düşünüyoruz. 700-800 bin m².lik bölümü de Et ve Et Ürünleri İhtisas OSB'si yapmak istiyoruz. Karpuzatan'daki sucuk pastırma imalathanelerini de belli bir takvim içinde oraya taşıyacağız. Hesaplarımıza göre Beydeğirmeni bölgesinde 1 milyon baş hayvan üretebiliriz. Bu da Kayseri'ye her yıl 1 milyar TL kaynak girmesi anlamına geliyor. Bu nedenle tarım ve hayvancılığa özel önem veriyoruz. Beydeğirmeni'ndeki arazi Kocasinan Belediyesi'ne geçmek üzere. Önümüzdeki yıllara iz bırakacak bir proje ortaya çıkacak" dedi.
İkinci projelerinin güneş enerjisi ile ilgili olduğunu ifade eden Başkan Mustafa Çelik, Güneş Enerjisi İhtisas OSB'si kurmak için çalışmalar yaptıklarını ve 6,5-7 milyon metrekare alanda kurulacak olan OSB için 3-4 ayrı bölgede yer arayışlarının sürdüğünü söyledi.
Üçüncü projelerini ise Hava İkmal'i taşıyacakları Havaalanının üstündeki 5 milyon metrekarelik arazide gerçekleştireceklerini dile getiren Başkan Çelik, "Burada Havacılık Kümelenmesi ve Savunma Sanayi kurulmasına yönelik çalışmalarımız var" diye konuştu.
Her üç organize sanayi projesiyle ilgili Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan destek sözü aldıklarını ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, "Sayın Başbakanımız seçimlerden önce Kayseri'ye geldiğinde belediyemizi de ziyaret etmişti. Başbakanımıza içinde OSB'lerin de bulunduğu projelerimizle ile bir sunum yaparak destek istedim. Sayın Başbakanımız da projelerimize çok olumlu bakarak destek sözü verdi. Kayseri'nin gelecek yıllarına damga vuracak bu projeleri hayata geçirmek için yoğun bir şekilde çalışıyoruz" dedi.
Editör: Haber Merkezi