KAYSERİ Valisi Orhan Düzgün Türk Basınından Sansürün Kaldırılışının Yıldönümü ve Basın Bayramı nedeniyle bir mesaj ve ilginç bir tasarım yayınladı.

Vali Düzgün, basından sansürün kaldırılışının 107.yıldönümü nedeniyle yayınladığı mesajda ''

Demokratik hayatın vazgeçilmez kavramlarından düşünce, basın ve ifade özgürlüğünün toplumdaki yeri ve önemi tartışılmazdır. Şüphesiz bugün "Basın Hürdür, Sansür Edilemez" ilkesiyle görev yapan Gazetecilerimiz için anlamlı ve kıymetli bir gündür. Basın, çağdaş demokrasilerde iletişimin en güçlü araçlarından biri olup, toplumun yapılanmasında ve gelişmesinde büyük rol oynayan unsurların başında gelmektedir. İnsanlara haber ve bilgi akışı sağlamak gibi önemli bir misyonu üstlenen, toplumsal değerlere saygılı, kişisel hak ve özgürlükleri temel görev sayan, halkın doğru ve tarafsız haber alma ihtiyacını karşılayan basın kuruluşlarının toplum içinde çok önemi görevler üstlendiği kanaatindeyim. Farklı görüşlerin seslendirilmesine imkân sağlayan, sorunlar hakkında özgür tartışma ortamı oluşturarak yanlışlıkları dile getiren, kamu yararını gözetmek gibi toplumsal açıdan çok önemli bir işleve sahip basın kuruluşlarında görev yapan değerli basın mensuplarının bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da bu ilkeleri üstün tutacağına inancım tamdır'' dedi.

Düzgün, sözlerini şöyle tamamladı : '' Kayseri'de görev yapan basın mensupları, gazete, televizyon, radyo ve internet aracılığıyla kamuoyunu bilgilendirmenin yanı sıra; Kayseri sevgisi ile ilimizin her yönden daha da gelişip güzelleşmesi yönünde medya gücünü kullanmaları da bizleri ayrıca mutlu etmektedir. Aynı zamanda Basın Bayramı ya da Gazeteciler Günü olarak ta kutlanan Türk Basınında sansürün kaldırılışının 107'nci yıldönümünde, Kayseri basınının teknolojik gelişmeler ışığında sürekli kendisini yenileyerek, her zaman daha da kaliteli hizmet sunma yönünde yarış halinde olacağına inanıyor, bizlerle sürekli birlikte olan ve çalışma arkadaşlarım olarak gördüğüm değerli basın çalışanlarının Günü'nü kutluyor, sağlık ve başarılar diliyorum.''

Editör: Haber Merkezi