Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, bağımsızlığın Türk Milletinin ruhunda ve genlerinde var olduğunu belirtti ve 19 Mayıs’ın da bunun en güzel göstergelerinden birisi olduğunu söyledi. Başkan Çelik, 19 Mayıs’ın bir milletin uyanışı olduğunu kaydetti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kurtuluş Savaşı meşalesinin 99 yıl önce bugün yakıldığını belirterek, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk Milletinin esaret altına alınamayacağını Samsun’dan yaktığı meşale ile tüm dünyaya bir kez daha gösterdiğini söyledi.

Türkiye üzerine hesap yapanların Türk milletini iyi tanımaları gerektiğini vurgulayan Başkan Mustafa Çelik, “Bağımsızlık Türk Milletinin ruhunda ve genlerinde var. Hiç kimse bu milleti şu ya da bu şekilde egemenliği altına alamaz. Tarih, Türk milleti üzerine hesap yapanların yanılgı ve yenilgileriyle doludur. Çünkü Türk Milleti esareti kabul etmez. Milletini çok iyi tanıyan Gazi Mustafa Kemal, 99 yıl önce bugün Samsun’dan Anadolu’ya geçmiş ve kurtuluş meşalesini milletiyle birlikte yakmıştır” dedi.

19 Mayıs’ın armağan edildiği gençlik üzerinde de duran Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, her bir genci cevher olarak değerlendirdiğini belirtti. Cevherler ne denli iyi işlenirse geleceğimizin de o denli aydınlık olacağını ifade eden Başkan Çelik, “Tek gayemiz ülkemiz ve milletimizin geleceğinin aydınlık olması için gençlerimizin her anlamda iyi yetişmesi. Daha nitelikli insanların yetişmesi için şehrimizdeki eğitim kurumlarına her türlü desteği verdik, vermeye de devam ediyoruz. Geleceğimizin teminatı gençlerimizin daha donanımlı bireyler olabilmesi için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz” diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, sözlerinin sonunda 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlayarak, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu vatanın tüm kahramanlarını rahmet ve minnetle andığını dile getirdi.

Editör: Haber Merkezi