Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediyesi’nin 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle pet şişe ve kapak toplama kampanyası düzenlendiğini duyurdu.

Çevre ve halk sağlığına verilen önemin göstergesi olarak Melikgazi Belediyesince evsel atıkların 15 yıldır toplanıldığını hatırlatan Büyükkılıç “ Melikgazi ilçe sınırları içerisindeki sürekli olarak eğitim ile geri dönüşümün çevre ve ekonomi açısından yararlarını anlatıyoruz. Özellikle doğa da çürümeyen ve uzun süre de yok almayan plastik atıkların mutlaka toplanılmasına önem veriyoruz. Bu vesile ile 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle pet şişe ve kapak toplama kampanyası kampanyası düzenliyoruz. En çok pet şişe ve kapak getiren 5 Haziran günü çeşitli sürpriz hediyeler ile ödüllendirilecektir“ dedi.

Plastik şişe ve kapak toplama kampanyası ile çevre kirlenmesinin önleneceğini ifade eden Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, bu tür atıkların toplanılması ile ayrıca hammadde israfının da önleneceğini çünkü geri dönüşüm de bu ürünler içerisindeki hammaddelerin tekrar yeni ürünlerde kullanılması ile ekonomiye de katkı sağlanacağını kaydetti.


Editör: Haber Merkezi