Kayseri'de hafta sonu Trend Gayrimenkul - Sağlıkspor maçında 60'ıncı dakikada çıkan kavga nedeniyle müsabaka ertelenmişti. Kayseri İl Hakem Kurulu ve Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği (TFFHGD) Kayseri Şubesi Yönetim Kurulu kınama yayınladı.

Kayseri'de geçtiğimiz hafta Argıncık Stadyumundan oynanan Trend Gayrimenkulspor - Sağlıkspor Süper Amatör Küme müsabakasında futbolcu Seyfettin Yesügey hakeme saldırmıştı. Yaşanan olay sonrası hakemler maçı ertelemişti. Kayseri İl Hakem Kurulu ve TFFHGD Kayseri Şubesi Yönetim Kurulu tarafından toplanarak konuyla ilgili görüşme yaptı.

Daha sonra açıklama yapan İl Hakem Kurulu şu ifadelere yer verdi: "17.11.2019 Pazar günü Argıncık Stadında oynanmakta olan, Trend Gayrimenkulspor - Sağlıkspor Süper Amatör Küme müsabakasında, Sağlıkspor takımının sporcuları tarafından müsabaka hakemi Ahmet Ulu ve yardımcı hakemleri Erkan Kırçıl ile Deniz Apaçık’a karşı yapılan fiili saldırı, darp, şiddet ve kötü söz eyleminde bulunmaları nedeniyle 60'ıncı dakikasında müsabaka hakem tarafından tatil edilmiştir.

Gelişen olaylar sonucunda bu tür seviyesiz ve fütursuzca yapılan ve saldırıyı gerçekleştiren Sağlıkspor sporcularını, Kayseri İl Hakem Kurulu ve Hakemlerimiz adına şiddetle Kınıyor müsabakada görevli hakemlere geçmiş olsun dileklerimizi sunarız. Her zamanki hakkaniyet ve disiplinden taviz vermeden bu olaya adı karışanlarla ilgili idari ve adli yasal işlemlerin yürütülmesinin sonuna kadar takipçisi olacağız. Kayseri Amatör Spor Kamuoyuna Saygı ile duyurulur" açıklamasında bulunuldu.

İl Hakem kurulunun bu açıklaması üzerine hakeme saldırdığı iddia edilen Kayseri Sağlıkspor futbolcusu Seyfettin Yesügey de sosyal medya hesabından açıklama yaptı. 20 yaşındaki futbolcu kişisel hesabından yaptığı açıklamada, "Öncelikle bu tatsız olayı yaşadığım için üzgünüm yaptığım davranışın doğru olmadığını ve bana yakışmadığının farkındayım. Hayatım boyunca saygılı ve herkes tarafından sevilen bir insan olarak bilindim asla kötü anılmadım. Kendi hayatımda ve 12 yıllık futbol hayatım boyunca bir suça girişmedim. 12 yıllık futbol hayatımda bir kez olsun şimdiye kadar kırmızı kart görmedim. 3 yılımı profesyonel olarak sürdürdüğüm futbolu sene başında yaşadığım bütün haksızlıklardan sonra 8 yaşından beri futbolcu olmak hayalini kuran içimdeki çocuğu öldürdüm ve aileme yük olmamak nedeniyle, üniversite sınavına hazırlanabilmek için Kayseri'ye döndüm. Hiç bulaşmak istemediğim Süper Amatör camiasına, BAL Liginden gelen büyük paraları reddederek büyük hatırlarla Sağlıkspor kulübü ile anlaşıp Kayseri'de kaldım. Herkes olaylara kendi merceğinden bakıyor, ağzı olan futbol cahili insanlar halı saha da yürümeyi bile beceremeyen insanlar başımıza spor yorumcusu olarak çıkıyor. Gel gelelim asıl meseleye. Maçta yerde tedavi gören bir oyuncu vardı, bende topu elime aldım öncesinde gol kaçırmıştım ve geride olmanın psikolojisiyle topa karşı kendi kendime mırıldanarak ortaya doğru gidiyordum. Yan hakem karşı hiç bir kötü kelime bile etmeden topu istediğinde hakemin eline atmıştım.

Ardından mırıldanışımı üstüne alındı ve orta hakemi yanına çağırdı. Orta hakem olayı anlamadan dinlemeden bana kırmızı kartı çıkardı. Bir futbolcuyu oyundan atmak bu kadar kolay mı? Neye dayanarak atıyorsun? Daha sonrasın da hakeme karşı ağzımdan tek bir kötü kelime dahi çıkmadan o anın verdiği stresle 2 kere ittim ve kenarda arkadaşlarım beni sakinleştirmek için çektiler asıl mesele bu değil herkes diyor ya tarafsız medya diye hepiniz taraflısınız, üfürmeyi, bir insanın ayağını kaydırmaya çalışmaktan muhteşem derece de zevk alıyorsunuz ama unutmayın 'etme bulma dünyası'. Daha sonrası orta hakem maçı birden tatil etti. Neye dayanarak iptal edebiliyorsun? Bir takımın, gece gündüz çalışıp beş parasız idmana gelenlerin emekleriyle oynamak bu kadar kolay mı? Asıl olaylar burada başlıyor ama her ne hikmetse bütün ihale benim üstüme yıkılmaya çalışılıyor. Ben kimsenin namusuna sövecek kadar düşük seviyeli bir insan değilim. Ama nedense hakemin bana ettiği küfürlerin hiç biri ortaya yansımıyor. Sahiden adalet bu mu? 20 yaşındayım ama futbolda ki bütün her şeyden nefret ettirdiniz. Hayatım boyunca karakol kapısından geçmedim. Ancak bu olaydan dolayı 1 gece nezarethanede kalınacağını duyunca şok geçirdim. Bu kadar kolay mı her şey? Bir insanın ayağını kaydırmaya çalışmaktan bu kadar kolay mı? Şimdiye kadar bu olay hakkında konuşmadım ama şunu unutmayın hiç kimsenin ahı kimse de kalmaz. Herkes her şeye kendi merceğinden bakmayı bıraksın işine gücüne baksın. Bilen bilmeyen ortaya çıkmasın. Saygılarımla" açıklamasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi