Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, bir günde iki ayrı iftara katıldı. Kızılörenliler Derneği ile Gazeteciler Cemiyeti iftarlarına katılan Başkan Büyükkılıç, Gazeteciler Cemiyeti iftarında özellikle turizm konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

KIZILÖRENLİLERLE BULUŞTU

Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kızılörenliler Sosyal Yardımlaşma, Dayanışma, Eğitim ve Kültür Derneği’nin iftarında Kızılörenlilerle bir araya geldi. Kızılörenlilerden her platformda yakınlık gördüklerini ifade eden Başkan Büyükkılıç, “Allah razı olsun. Ne zaman gelsek bizleri bağrınıza basıyorsunuz” dedi. Konuşmasında birlik beraberlik mesajları da veren Başkan Memduh Büyükkılıç, “Cenabı Allah Ay Yıldızlı Türk Bayrağımıza, vatanımıza, milletimize, sahip çıkmayı nasip eylesin. Biz dedikodulara kulağımızı tıkar, işimize bakarız. Bugüne kadar hep böyle yaşadık. Böyle inandık. Bu anlayış içinde koşturmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

CEMİYET İFTARINDA GAZETECİLERLE

Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kızılörenliler Derneği’nin ardından Talas Belediyesi’nin ev sahipliğindeki Kayseri Gazeteciler Cemiyeti’nin iftarına da katıldı. Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Cemiyet Başkanı Veli Altınkaya ve gazetecilerle bir araya gelen Başkan Büyükkılıç, iftarda yaptığı konuşmada hemşehrilerine layık olmak için gece gündüz çalıştığını söyledi. Bugüne kadar boş işlerle hiç uğraşmadığını dile getiren Başkan Büyükkılıç, “Bizler bir yerel yönetici olarak, belediye başkanı olarak size layık olma yolunda gece gündüz demiyoruz, koşturuyoruz. Hiçbir zaman dedikodulara prim veren bir yapım olmadı. Hiçbir zaman boş işlerle uğraşmadım ve hep koşturdum. Boşluğun rahmani olmadığını, şeytani olduğunu düşündüm. Dolayısıyla gece demeden, gündüz demeden ekibimizle beraber koşturmaya devam ediyoruz. Şehrimizi sahiplenmek ve aidiyet duygusu oluşturmak hepimizin olmazsa olmazıdır. Biz şehrimizi seviyoruz. Şehrimize sevdalıyız” dedi.

“CHARTER SEFERLER ARTACAK”

Takip ettikleri projelerle ilgili önemli açıklamalar yapan ve turizm başta olmak üzere bazı müjdeler veren Başkan Memduh Büyükkılıç, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kültür, sanat, eğitim, bilim ve en önemlisi turizm alanında Kayserimizi daha üst noktalara limitlere taşıma yolunda gayret gösteriyoruz. Erciyes’te kayak turizmi her geçen yıl önemini artırarak devam ediyor. Rusya, Polonya ve Ukrayna’dan charter seferleri ile gelenlerin sayısı 22 bine ulaştı. İnşallah önümüzdeki sezon uçak seferleri artacak. Rezervasyonlar şimdiden yapılıyor. Bu çalışmaların yanında Kapadokya’yla bütünleşmiş şekilde kültür turizminde çalışmalar yaparken, gastronomi ve sağlık turizm konusundaki gayretlerimizi de burada tekrarlamak istiyor. Önümüzdeki günlerde sağlık alanında yapacağımız çalıştay ve daha sonra yapacağımız kongreyle inşallah Kayseri sağlık turizmindeki yerini alacak.”

BALON TURİZMİ BAŞLIYOR

Konuşmasında gazetecilere bir de müjde veren Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, “Biliyorsunuz, turizmde en önemli alanlardan biri Balon Turizmi. İşte bu yöndeki gayretlerimizle hafta içi bu konu sonuçlandı. Soğanlı Bölgemizi ve Sultansazlığı Kuş Cenneti’ni de içine alacak şekilde balon turizmi Kayseri’de hayata geçecek” dedi. Başkan Büyükkılıç, Koramaz Vadisi’nin Kültepe ile birlikte UNESCO’nun dünya mirası listesine aldırılması, Kültepe’ye Tablet Müzesi yapılması, Havacılık Lisesi açılması gibi konularda da çalışmalar yaptıklarını kaydetti. Erkilet Havaalanı’nın genişletilmesi için 300 milyon TL ödenek ayrıldığını da ifade eden Başkan Büyükkılıç, en kısa sürede ihalenin yapılacağını söyledi.

Editör: Haber Merkezi