Atatürk’ü anmak için hazırlanan törenler, Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na Vali Orhan Düzgün, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Garnizon Komutanı Tümgeneral Ali Demiral ve CHP İl Başkanı Mustafa Ayan tarafından çelenklerin sunulmasıyla başladı. 

Saat 09.05’te sirenlerin çalmasıyla birlikte, Vali Düzgün ile protokol üyeleri, Türk bayrağı ve flamalar taşıyan öğrenci grupları, askerler, gaziler ve meydanda toplanan vatandaşlar, saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı’nı hep birlikte okudu. Vali Orhan Düzgün, Mustafa Kemal Atatürk’ü şükran ve minnetle andıklarını belirtirken, "Atatürk’ün çizdiği yolda ilerleyerek, çağdaş uygarlık yolunda emin adımlarla ilerleyerek daha güzel günlere erişmek için ve çocuklarımıza, gelecek nesillere daha güzel bir Türkiye bırakmak için hep birlikte gayret göstermeliyiz"’ dedi.

"ATATÜRK DE ÖLMEYECEK ALLAH KATINDA"
Kayseri Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulması ve saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından anıtın önüne gelen pardesülü ve beyaz başörtülü 61 yaşındaki Şahnaz Öztürk adlı kadın, "Şeref, şan, şehitlik en yüksek mertebe. Sizler bu vatana birer tane evlat olun ve bu vatana kalleşlik etmeyin. Kalleşlik yapanlar olmayacak Allah katında. Atatürk de ölmeyecek Allah katında" diye bağırdı. Tepkili kadın, Atatürk sevgisi nedeniyle meydana geldiğini ve törenleri izlediğini söyledi.


Erciyes Üniversitesi’nde (ERÜ) Rektörlük binası yanındaki, Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilen anma etkinliğine, ERÜ Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur, Rektör Yardımcıları Prof.Dr. Murat Doğan ve Prof.Dr. Abdulhakim Coşkun, akademisyenler ile öğrenciler katıldı. Anıta çelenk konulmasıyla başlayan etkinlikte, ERÜ Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerinin istiklal Marşı’nı okuması ve saygı duruşunda bulunulmasının ardından sona erdi. 
Editör: Haber Merkezi