Büyükşehir Belediye Meclisi, eylül ayı toplantısı yapıldı. Toplantıda ek gündem maddeleri ile birlikte  toplam 64 madde görüşülerek karara bağlandı.
Meclis Başkanı Mehmet Savruk Başkanlığında toplanan Büyükşehir Belediye Meclisi’nde öncelikle  İmar Bayındırlık Komisyonu’nun hazırladığı raporlar görüşüldü. MHP grubundan Muzaffer Ethem, Melikşah Üniversitesi’nin bulunduğu arazi üzerindeki imar planı değişikliği ile ilgili maddeye itiraz etti. Ethem, vatandaşların rahatsız olduğunu belirterek,  arazileri ‘’ya alsınlar ya bıraksınlar’’ diye konuştu. Meclis Başkanı Mehmet Savruk ise 5. ve 6. maddelerinde bu konuyla ilgili olduğunu ve çözüme kavuşturmaya çalıştıklarını ifade etti.
Meclis Toplantısında yeni kurulan Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığının bütçesi de görüşüldü. MHP grubundan, Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı’nın bütçesinin komisyonda görüşülmemesi nedeniyle açıklama getirilmesi istendi. Plan, bütçede inceleme yapılmasını isteyen MHP grup üyeleri Kırsal Hizmetlere ayrılan 25.636.000 TL’nin az olduğunu ve komisyonda incelenmesi önerisinde bulundu. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın ise ‘’ Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığının hemen yapması gereken yollarla ilgili ihale yapması gerekiyor. Bütçede ilave veya eksilme yok.’’dedi. Meclis Başkanı Savruk tarafından, Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığına ayrılan bütçenin komisyon tarafından incelenmesi oylama sunuldu. Oy birliğiyle bütçenin yeniden incelenmesine  karar verildi.
Gündem maddelerinden bir diğeri ise toplu taşıma araçlarına yönelikti. MHP grubunda yer alan Kaynar Belediyesi’nin son Başkanı Hikmet Şahin, Kaynar’ın Büyükşehir’e bağlandığını ve belediyenin kalmadığını belirterek, ‘’Kaynar’da biz belediye olarak ulaşımı sağlıyorduk. Kaynar’ın Büyükşehir’e bağlanmasıyla birlikte ulaşımda Büyükşehir’e devroldu. Fakat şu anda Kaynar’da vatandaşa ulaşım hizmeti sağlanmamaktadır. Bu konunun çözüme ulaşması gerekmektedir’’ dedi. Konuyla ilgili söz alan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekereter Yardımcısı  Hayri Nazıksoy  ise Büyükşehir Belediyesi’nin Kaynar’a özel bir durumunun  olmadığını  ifade ederek, ‘’ Birbirine yakın beldelerde ulaşımı birlikte saülıyoruz. Ulaşım aracında Kaynar yazmıyor olabilir, fakat araçlarımız oraya da ulaşıyor. Yinede konuyu detaylı bir şekilde araştırarak bir sonraki toplantıda bilgi vereceğim’’ diye konuştu. Konunun bir sonraki toplantıda araştırılarak görüşülmesine karar verildi.
Yahyalı, Felahiye ve Yeşilhisardan gelen taleplerinde İmar Bayındırlık Komisyonu’nda görüşülmesine karar verilerek toplantı sona erdirildi.
Meclis Toplantısına Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kocasinan Belediye Başkanı Mustafa Çelik ve Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu mazeretleri nedeniyle katılmadı.
HABER: KÜBRA HASÇALIK
Editör: Haber Merkezi