BÜYÜKŞEHİR Belediye Başkanı Mustafa Çelik’in ilçelere ekonomik destek projesi çerçevesinde Özvatan’dan sonra Sarız’a da arı kovanı dağıtıldı. Başkan Mustafa Çelik’in katıldığı törenle üreticilere toplam bin 500 kovan arı verildi. Başkan Çelik, ilçelerde her konuda üretimi artırmak ve bu yolla ekonomilerine katkı sağlamak için farklı projelerle destek vermeye devam edeceklerini belirtti.

Başkan Mustafa Çelik, Sarız'da arı kovanı dağıtım törenine katıldı. Çelik burada yaptığı konuşmada, ''Biz hemşehrilerimizin ihtiyacını giderecek hizmetler yapmak istiyoruz. Geçen hafta MHP’li belediye başkanının bulunduğu Özvatan’da, bu hafta CHP’li belediye başkanının olduğu Sarız’da ekonomiye destek için arı kovanı dağıtıyoruz. Önümüzdeki günlerde MHP’li belediye başkanının olduğu Pınarbaşı’nda temel atacağız. Bizim için hizmet edeceğimiz bölgenin hangi partili olduğu önemli değil. Keşke Sarız’ın CHP’li belediye başkanı da bu törenimize katılmış olsaydı” dedi. Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nda ilk vurguladığı konuların başında ilçelere yapılacak yatırımın geldiğini ifade eden Başkan Mustafa Çelik, “Yaptığım açıklamalarda insanların doğdukları ve mutlu oldukları yerde doyurmak için çalışacağımızı belirtmiştim. Bunun gereğini yapmak için her ilçemiz gibi Sarız’a da defalarca geldim. Sarız Kaymakamlığına, ilçe belediye başkanlığına ziyaretlerde bulundum ve Sarız’ın kalkınması için fikirlerini aldım. Çeşitli toplantılarla Sarız’ın ileri gelenleriyle fikir alış verişinde bulundum. Sadece Sarız’dan değil tüm ilçelerimizden aldığımız fikirler ışığında belediyedeki bürokratlarımızla çalışmalar yaptık. Bu çalışmalar sonucu vatandaşlarımızın doğdukları ve mutlu oldukları yerde yaşamalarını sağlamak için neilerin yapılması gerektiğini belirledik. Ortaya çıkan yatırım ve projeleri de birer birer yapmaya başladık. İlçelerimizde tarım ve hayvancılığı geliştirmek için Türkiye’de ilk ve tek olan projeleri hayata geçirdik. 2015 yılında çiftçilerimizin ihtiyaç duydukları; ama alamadıkları 57 tarım makinesini Büyükşehir Belediyesi olarak aldık ve çiftçilerimizin kullanımı için ilçelerimize dağıttık. Amacımız, çiftçilerimizin daha modern imkanlarla ekim yapmalarını ve bu yolla üretimi artırmalarını sağlamaktı'' diye konuştu. Başkan Çelik konuşmasında, dağıtımı yapılacak olan arıların hayırlı ve bereketli kazançlar getirmesi dileğinde bulundu.

Kayseri Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı İlhan Bozdağ destekleri nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’e çiçek takdim etti. Törende daha sonra arı üreticilerine kovanlarının teslimi yapıldı ve bereketli kazançlar için dua edildi. Çelik, törenin ardından annesini kaybeden Sarızlı Mehmet Eroğlu'na taziye ziyaretinde bulundu.
Editör: Haber Merkezi