Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Avrupa Hareketlilik Haftası’ndaki etkinliklerine bir yenisini daha ekledi. Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Spor A.Ş. tarafından düzenlenen ve yaklaşık 2 bin kişinin katılımıyla yapılan Bisiklet Turu’na Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç da iştirak etti.

Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş. tarafından Avrupa Hareketlilik Haftası etkinlikleri çerçevesinde gerçekleştirilen Bisiklet Turu Cumhuriyet Meydanı’nda başladı. Bisiklet turuna Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın yanı sıra önceki dönem Enerji Bakanı ve Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, Vali Şehmus Günaydın, ilçe belediye başkanları, Gençlik ve Spor İl Müdürü ile çok sayıda vatandaş katıldı.

“Doğasında Hareket Var” sloganıyla hizmet veren Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş.’nin her etkinliği gibi Avrupa Hareketlilik Haftası çerçevesinde gerçekleştirilen Bisiklet Turu da büyük ilgi gördü. Bisiklet turuna yaklaşık 2 bin kişi katıldı. Bisiklet Turu öncesinde Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Erciyes A. Ş.’nin düzenlediği Tour of Kayseri uluslararası bisiklet müsabakalarının da 2. Etabı’nın başlangıcını Bakan Taner Yıldız, Vali Şehmus Günaydın ve Başkan Memduh Büyükkılıç birlikte yaptı. Ardından Cumhuriyet Meydanı’nda başlayan bisiklet turunda Başkan Büyükkılıç,Bakan Yıldız ve Vali Günaydın da vatandaşlarla birlikte bisiklet kullandı. Bisiklet Turu Mix AVM önünde sona erdi.

Bisiklet Turu öncesinde bir konuşma gerçekleştiren Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, “Şu anda yüksek irtifa merkezi olarak Türkiye’nin en gözde merkezi olan Erciyes’imizde bugün burada yarışacak on ülkeden 100 tane bisikletçi on gündür Erciyes’te kamp yapmaktadır. Yarışacak bisikletçilerin hepsine başarılar diliyorum. Kayseri’miz bundan sonraki süreçte yüksek irtifanın merkezi olmaya devam edecek ve bu durumu da çeşitlendireceğiz. Sadece bisikletle, motorsikletle ya da diğer alanlarla değil Erciyes’in futbolunda merkezi olacağını belirtiyor katılımcılara teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. Tüm katılımcılara teşekkür ederek sözlerine başlayan önceki dönem Enerji Bakanı Taner Yıldız, bu tür etkinliklerle Kayseri’nin adını duyurmaya devam edeceklerini ifade etti. Erciyes Dağı’nın birçok spor branşlar için önemli bir kamp merkezi olduğunu belirten Vali Şehmus Günaydın“Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında da vatandaşlarımıza hareketli olmanın önemini gereken etkinlikleri yapıyoruz” dedi.

Bisiklet Turu’nun sona ermesinin ardından Mix AVM önünde devam eden spor etkinliklerinde gençlerle birlikte basket maçı yapan Bakan Taner Yıldız ve Vali Günaydın’ın müsabakalarında Başkan Büyükkılıç hakemlik etti. Eğlenceli görüntülere sahne olan basket maçını dostluk kazandı.

Editör: Haber Merkezi