CHP Kayseri İl Başkanı Ümit Özer, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı. İktidarın baskı, tehdit ve ayrımcılığı altında görevini yerine getirmeye çalışan tarafsız, özgür basın emekçilerini kutladığını belirtti.

Başkan Ümit Özer, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi:

‘’Öncelikle basın emekçilerimizin, bu mesleğe gönül vermiş herkesin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyorum.

Toplumların ifade özgürlüğüne sahip olmadığı, fikirlerinden dolayı yargılandığı dönemleri ülke olarak yaşadık, yaşamaya da devam etmekteyiz. Yaşanılan baskı dönemlerinden gazeteciler de nasibini her zaman almıştır. Ancak siyasi otoritenin bu kadar baskısını arttırdığı bir dönem olmamıştır.

Gazetecilerin yazdıkları yazılardan dolayı bir anda “vatan haini” ilan edilmeyeceğinin garantisi olmadığı gibi, bir sabah gözaltına alınmayacaklarının da garantisinin olmadığı bir ortamda kutluyor gazeteciler bu günü.

İşsizliğin ülkede kol gezdiği bir dönemde bu kolun bir kısmını da gazeteciler oluşturuyor. Çalışan gazeteceler ise sahip oldukları gazetecilik etiği ile işsizlik arasında seçim yapmak zorunda kalıyor. Onları bu seçime maruz bırakan iktidar partisi insanları masallarla uyutmayı tercih edenleri ise pohpohluyor. Eleştirilmeye tahammülü olmayanların, farklı görüşlere saygısı olmayanların bu seslere uyguladığı sert tutum tehdide kadar vardı son zamanlarda. Tek derdi haber yapmak olan gazetecilerin miting alanlarında açık açık tehdit edildiği, hedef gösterildiği günler, ölüm yıldönümü yaklaşan Uğur Mumcu gibi acı örnekleri yaşamış ülkemizde bazı şeylerden ders alınmadığının kanıtıdır.

Bu sorunlarına ek olarak özelleştirilen kâğıt fabrikaları sonucunda artan kâğıt fiyatlarıyla mücadele eden yerel gazeteler işçi çıkarmamak için direnmeye çalışıyor.

İktidarın baskı, tehdit ve ayrımcılığı altında görevini yerine getirmeye çalışan tarafsız, özgür basın emekçilerinin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü en içten dileklerimle tekrar kutluyorum.’’

Editör: Haber Merkezi