CHP Kayseri milletvekili Çetin Arık, Kayseri'nin Talas ilçesinde halk oylaması çalışmalarını yürütürken satırlı saldırıya uğradı.

‘Referandumda niçin hayır denilmesini’ anlatmak üzere Kayseri'nin Talas ilçesine gelen CHP Kayseri milletvekili Çetin Arık partililerle esnaf ziyaretinde bulunurken, Talas Kaymakamlığının karşısındaki bir dükkanı ziyaret ettiği sırada dükkan sahibi Abdullah Ateş tarafından saldırıya uğradı.

 Dükkan sahibine kendisini tanıtan Arık ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğluna ağır hakaretlerde bulunan saldırgan daha sonra küfürler ederek milletvekiline, tezgahın arkasından aldığı satırla saldırdı. 

Partililerin araya girmesiyle etkisiz hale getirilen saldırgan Abdullah Ateş daha sonra polisler tarafından Talas ilçe Emniyet Müdürülüğüne götürüldü. Sağlık durumunun iyi olduğu belirtilen Çetin Arık ise, ifade vermek üzere beraberindekilerle birlikte Talas İlçe Eminiyet Müdürlüğüne gitti.

Kayseri Emniyet Müdürü İbrahim Kulular da olay yerine gelerek konuyla ilgili bilgi aldı. Kulular, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü söyledi.

ARIK: SALDIRILAR BİZİ YILDIRMAYACAK'

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, bu tür saldırıların kendilerini yıldıramayacağını söyleyerek olayı anlattı:

"Talas ilçesindeki esnafımızı ziyaret ederken, bir akvaryumcuya girdik ve 'İyi günler, hayırlı işler' diledik,kendimizi tanıttık. Oradaki kişi, önce Genel Başkanımız hakkında, partimiz hakkında bizlere galiz küfürler etmeye başladı, sinkaflı konuştu. Biz, kendisine bu tavrının doğru olmadığını söyleyince de tezgahından aldığı bir satırla 'Hepinizi keseceğim' diyerek saldırdı. O anda işyerinde 2'si kadın 5 partili arkadaşımız vardı, onlar beni ben de onları korumaya çalıştım. O sırada dışarıdaki partili arkadaşlarımız içeri girdi, yandaki bir esnaf da emniyete haber vermiş, polisler geldi. Saldırı olayı böyle oldu."

Toplumun bu kadar kutuplaştırılmasının doğru olmadığını belirten Çetin Arık, " 'Hayır' diyenlerin terörist gibi gösterilmesi, halkta da böyle saldırılara yol açıyor. Olay olduktan sonda valimiz aradılar, emniyet müdürümüz, ilçe emniyet müdürlüğüne geldi ve olayı yürütüyorlar" diye konuştu.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

-Saldırgan Abdullah Ateş

Editör: Haber Merkezi