Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Melikgazi Belediye Başkan adayı Dr. Sema Karaoğlu, STK, mahalle ziyaretlerinin yanı sıra basın kuruluşlarına yönelik ziyaretlerini de sürdürüyor. Karaoğlu, ziyaretlerinde basın mensuplarına hedeflerini ve projelerini anlatıyor.

CHP Melikgazi Belediye Başkan adayı Dr. Sema Karaoğlu, seçim çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Sivil toplum kuruluşlarının yanı sıra mahalle ziyaretleri ile vatandaşların sorunlarını da bire bir dinleyen Karaoğlu, aynı zamanda basın kuruluşlarını da ziyaret ederek, projelerini anlatıyor. Toplumun her kesimine önem veren, ötekileştirmeyen, her görüşe saygı duyup, “belediyeyi birlikte yönetelim” çağrısı yapıp, destek istediklerini dile getiren Karaoğlu, önümüzdeki hafta içerisinde açıklamayı planladığı projelerini hakkında da basın mensuplarına bilgi verdi.

İş başına geldiklerinde basının sorunlarının çözümüne yönelik işbirliği yapacaklarına da değinen Karaoğlu, ziyaretleriyle ilgili olarak şu ifadeleri kulandı, “Basın demokrasilerin vazgeçilmez unsuru. Basının önemini sözde değil, özde biliyoruz. Bu kapsamda Kayseri basınının içinde bulunduğu ekonomik sorunlarında farkındayız. Sivil toplum kuruluşlarında görev aldığım için sık sık basınla bir aradayız. Son ekonomik sıkıntı ve dövizdeki artış ile birlikte kağıda gelen zamlar basına ağır darbe vurmuştur. Bazı bölgelerde gazeteler kapanmış ve kapanma noktasına gelmiştir. Kayseri basını da bu anlamda ekonomik olarak sıkıntı içerisinde. Bu çerçevede yerel basına sahip çıkan, ilçede yerel gazetelerin önemini hissettirecek çalışmalar da yapacağız. Çünkü yerel basın büyük medya kuruluşlarının tekelleştiği bir dönemde, tek sesliliğe gittiği bir dönemde çok önemli. Bunun yanında basın emekçilerinin de sorunları var. İşte bu çerçevede yerel basına destek olacak her çalışmada elimizi taşın altına koyacağız. Yerel seçim sürecinde de basının tarafsız ve objektif bir yayıncılık ortaya koyacağına inanıyoruz” dedi.

Diğer yandan Karaoğlu, basın ziyaretlerinin devam edeceğini belirterek, “Yeni Haber, Star Haber, Anadolu Haber, E haber ve Büyük Kayseri Gazetelerini ziyaret ederek, değerli Genel Yayın Yönetmenleri ve çalışanları ile bir araya geldik, projelerimizi anlattık, fikir alışverişinde bulunduk. İlgilerinden dolayı teşekkür ediyorum.” ifadelerini kulandı.

HABER: SELAHATTİN KARAKOÇ

Editör: Haber Merkezi