Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Çocuk Hastanesi Acil Servis Sorumlusu Prof.Dr. Adnan Öztürk, dün serviste görevli doktorlara karşı yapılan sözlü saldırıyı şiddetle kınadıklarını bildirdi. Acil Servis girişinde basın açıklaması yapan Prof. Dr. Adnan Öztürk, dün akşam saatlerinde, 3 yaşındaki erkek çocuk A.Y.'nin yüksek ateş şikayetiyle annesi Ayşe Y. ve dayısı olduğu belirten kişiler tarafından servise getirildiğini belirtti. Prof.Dr. Öztürk, hasta çocuğun gerekli işlemleri yapılarak tedaviye alındığını belirterek şunları söyledi:

DOKTORLAR KENDİLERİNİ ODAYA KİLİTLEDİ
"Ancak, annesi ve bir yakını, kendi hastalarıyla ilgilenilmediğini iddia ederek, doktorlarla tartıştı. Doktorlar ise çocuğun tahlillerinin yapıldığını, durumunun iyi olduğunu ancak koluna takılı olan serumun bitmesi gerektiğini söylediler. Ancak, anne Ayşe Y. ve yakını, çocuğu alarak özel bir hastaneye götürdü. Bu arada çocuğun annesi, eşini arayarak, kendilerinin hastanemizden kovulduklarını söylemiş. Bunun üzerine birkaç arkadaşıyla hastaneye gelen baba Cemal Y., ‘Son zamanlarda doktor dövmedik. Bir de doktor döveceğiz’, ‘Fırat gibi kan akıtacağım’, ‘Benim daha yeni 4 leşim var’ diyerek tehditler savurmuştur. Babası ve arkadaşları, gelen polisler tarafından karakola götürüldü, ancak ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılan baba yakınlarını da yanına alarak tekrar hastaneye gelip, görevli doktorların isimlerini almak istemiş. Güvenlik görevlilerinin acil servise almadığı baba ve yakınları, hastane personeline ve doktorlara tekrar tehditler savurmaya başlamış. Ardından, olay yerine ikinci kez gelen polisler tarafından uzaklaştırıldı ve acil servis önünde polis ekipleri tarafından güvenlik önlemleri alındı. Bu arada doktor arkadaşlarımız, kendilerini bir odaya kilitleyerek korudular.’’

Acil serviste görevli doktorlara yapılan bu sözlü saldırının çok vahim olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Öztürk, ‘’Hastaneyi birbirine katan ve doktorları ölümle tehdit eden insanlar, şimdi aramızda ellerini kollarını sallayarak aramızda geziyorlar. Tekrar böyle bir saldırı yapmayacaklarının garantisi var mı? Bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz ve bir an önce bütün sağlık kurumlarında gerekli önlemlerin alınmasını istiyoruz’’ diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi