KAYSERİ'de, Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri çocuk ve gençlerin güvenli ortamda yetiştirilmeleri ve zararlı alışkanlıklardan korunmaları için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.


Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri, ana caddelerde, kavşaklarda ve halkın yoğun olarak bulunduğu yerlerde mendil satan, araba camı silerek dilencilik yapan, yayaları ve sürücüleri taciz ederek para vermeye zorlayan, tartıcılık yapan ve kağıt toplayan çocuklara yönelik yaptığı çalışmalar neticesinde 3 çocuğun ailesine Türk Ceza Kanununun 233. maddesinde belirtilen “Aile Hukukundan Kaynaklanan Yükümlülüğün İhlali” suçundan, 20 kişiye Kabahatler Kanunun ilgili maddesinden işlem yaptı. Ayrıca 18 yaşından büyük 10 kişiye Kabahatler Kanunun ilgili maddesinden işlem yapılmak üzere Zabıta Müdürlüğüne teslim edildi.


Ekipler, 3 aşamalı sabah 09:00-11:00 saatleri arası çocuk park ve bahçeleri ile umuma açık yerlerde, akşam 16:30-18:30 saatleri arasında vatandaşların yoğun olarak bulunduğu cadde, bulvar, AVM gibi yerlerde, gece 21:00-23:00 saatleri arasında sinema, cafe, kahvehane, restoran gibi umuma açık eğlence merkezleri başta olmak üzere diğer umuma açık yerlerde uygulama yaptı. Bu kapsamda 3 bin 474 kişi sorgulanırken, aranması olan 5 kişi yakalandı. 110 okul servis aracı/sivil araç denetlenirken, 2 araca cezai işlem uygulandı. 95 umuma açık işyeri, park bahçe,metruk bina kontrol edilirken, herhangi bir olumsuzluğa rastlanılmadı.



Editör: Haber Merkezi