Türkiye Kamu Çalışanları Vakfı  (TÜRKAV) Kayseri Şube Başkanı Bekir Arık, Türkiye’nin iç ve dış politikalarına ilişkin gelişmeleri Kayseri Yerel Haber’e özel değerlendirdi. İlk olarak TÜRKAV’ın faaliyetleri hakkında bilgiler verdikten sonra Türkiye’deki yaşanan gelişmeleri masaya yatıran Arık, “Türkiye’nin acil bir şekilde dirayetli, kararlı bir hükümete ihtiyacının olduğuna inanıyoruz. Çevremizin ateş çemberi olduğu bir süreçte devlet yönetimi boşluk götürmez. Türkiye’de Kürt sorunu yok, bölücü PKK sorunu var” dedi.
Türkiye Kamu Çalışanları Vakfı  (TÜRKAV) Kayseri Şube Başkanı Bekir Arık, yaptığı açıklamada vakıf hakkında bilgiler verdi.


“TÜRKAV’IN AMACI, TÜRK MİLLETİ, TÜRK BAYRAĞI, TÜRK DEVLETİ’DİR”
TÜRKAV’ın Milliyetçi Muhafazakar Türk Milliyetçileri tarafından kurulduğunu ifade eden Arık, amaçlarını ise şöyle sıraladı:
“TÜRKAV 1989 yılında kurulmuş bir vakıftır.  Genel merkezimiz Ankara’dır ve 80 ilde şubemiz vardır.  Kamu kuruluşlarında çalışan milli hassasiyetlere duyarlı arkadaşlarımızın oluşturduğu vakfımızın faaliyetleri,  öğrencilere burs vermek, üniversite öğrencilerine öğrenci evleri temin etmek onların barınma ihtiyaçlarının karşılanması noktasında faaliyetler yürütüyoruz. TÜRKAV aynı zamanda bir fikir ve düşünce kuruluşudur.  Türk Milliyetçilerinden oluşan, Milliyetçi Muhafazakar bir yapıya sahip TÜRKAV’ın amacı, Türk Milleti, Türk Bayrağı, Türk Devleti’dir. Bu ilkelere inan tüm kamu çalışanlarının bize üye olması mümkündür. Vatanını milletini seven milli hassasiyetlere duyarlı tüm kamu çalışanı arkadaşlarımızı vakfımıza üye olmaya davet ediyorum.”

“ TÜRK MİLLİYETÇİLİĞİ VE MUHAFAZAKAR BİR YAPIYA SAHİBİZ”
TÜRKAV’ın Türk Milliyetçiliği’ne bağlı olduğunu belirten Arık, “TÜRKAV’ın duruşu;  Milliyetçi- Muhafazakar, ülkenin bölünmez bütünlüğünü savunan bir duruştur. Türkiye’de oynanan oyunları hepimiz görüyoruz. Bu gün Türkiye bölünme noktasına getirildi. Mısır, Irak, Suriye’de oynan oyun şimdi Türkiye’de oynanmak isteniyor. Bölücü terör örgütü PKK ile Adıyaman’da teröristlerle girdiği çatışmada şehit olan Kayserili Jandarma Uzman Onbaşı Müsellim Ünal’a da Allah’dan rahmet kederli ailesine ve Türk milletine başsağlığı diliyorum.”

“DEVLET YÖNETİMİ BOŞLUK GÖTÜRMEZ”
7 Haziran genel seçim sonuçları sonrası ortaya çıkan koalisyon görüşmelerine de değinen Türkiye Kamu Çalışanları Vakfı  (TÜRKAV) Kayseri Şube Başkanı Bekir Arık, “Türkiye’nin acil bir şekilde dirayetli, kararlı bir hükümete ihtiyacının olduğuna inanıyoruz. Çevremizin ateş çemberi olduğu bir süreçte devlet yönetimi boşluk götürmez. Kim hangi siyasi partiyle koalisyon kurar onu siyasiler bilir ancak acilen hükümetin kurulması Türkiye’nin faydasınadır” diye konuştu. 


“TÜRKİYE’DE KÜRT SORUNU YOK, BÖLÜCÜ PKK SORUNU VAR”
Son olarak Türkiye’deki koalisyonun ana kilit noktasının “Çözüm Süreci”  olduğunu dile getirerek Türkiye’de Kürt sorunu olmadığını söyleyen Arık, “ Türkiye artık şekillendirilmeye çalışılıyor. Çözüm sürecinde ittifak edebilecekler mi kuracak, çözüm sürecine karşı duranlar mı kuracak onu zaman gösterecek. Ben Üniversiteyi Van da okudum, bana göre de bu ülkede Kürt sorunu yok, bölücü PKK ve terör sorunu var. Ben Türk’üm Avşar’ım benim bir Kürt vatandaştan fazla hiçbir hakkım yok. Benimle aynı haklara da onlar sahip. Türkiye’nin her kademesindeki idari kısımlarına gelip görev yapabiliyorlar. Dil diyorlar ama devlet olmanın ana etkenleri bayrak birliği, toprak birliği ve dil birliğidir. Dil birliğini bozarsak olmaz, bayrak birliğini bozarsak olmaz, toprak birliğini bozarsak olmaz! Bunları bozarsanız devlet olma vasfını kaybedersiniz.”
HABER: ALİ TÜRKASLAN-SELAHATTİN KARAKOÇ
Editör: Haber Merkezi