AK Parti Kayseri Milletvekili Yaşar Karayel, Türk Milleti'nin birliğine uzanan el varsa hepsini kırmaya kararlı olduklarını belirtirken, "Devlete ve millete silah doğrultursan karşılığını mutlaka görürsün. Geçmişte bu memleket için çok şehitler verdik. Toprağımıza, bayrağımıza, milletimize el uzandığı zaman, parti ayırımı gözetmeyiz, hep birlik oluruz" dedi.

AK Parti'li Karayel, Kayseri Şeker Fabrikası tarafından Tomarza İlçesi'nde yaptırılan Toprak Analizi Laboratuvarı'nın açılış törenine katıldı. Törende konuşan Yaşar Karayel, son günlerde yaşanan terör olaylarına da değindi.

Karayel, başka ülkelerden Türkiye'ye gelenler olduğunu ifade ederken şöyle konuştu:

"Biz onların hepsini bağrımıza basıyoruz. Ama torağımıza da göz diken olursa, bu millet, onların hepsinin gözünü oyar. Eğer devlete ve millete silah doğrultursan, karşılığını mutlaka görürsün. Şimdi yalvarmaya başladılar ama sonuna kadar gidecek ve bu terörden ülkemizi temizleyeceğiz. Sonuna kadar mücadele edeceğiz. Bu memlekette hala bayrak değiştirmek, toprak değiştirmek niyetinde olanların hakkı avucuna konulacaktır. Eğer gerekirse değil Kandil'i, Kandil'in de ötesine kadar gider, onların gittikleri yere kadar gider ve oraya gömeriz."

AK Parti Milletvekili Karayel, Tomarza'da 5 bin ton kabak çekirdeğinden 50 milyon girdi sağlanmasının büyük önem taşıdığını ifade ederken, Tomarza Toprak Analiz Laboratuvarı'nın büyük önem taşıdığını söyledi. AK Parti Kayseri Milletvekili Yaşar Karayel, "Çekirdekleri ıslah edelim, toprağa uygun tohum getirelim. Toprak neyi istiyorsa onu vermenin yolu, toprağın analiz yaptırılmasından geçmektedir'' diye konuştu. Konuşmaların ardından, halk arasında 'Toprak Eczanesi' olarak bilinen Tomarza Toprak Analiz Laboratuvarı'nın açılışı yapıldı.

Editör: Haber Merkezi