Eğitim-Sen Kayseri Şubesi kuruluşunun 20. yılı için kutlama gecesi düzenledi. Geceye Eğitim-Sen üyelerinin yanı sıra CHPlilerde tam kadro katıldı.

Eğitim-Sen Kayseri Şubesi tarafından sendikanın kuruluşunun 20. yılı dolayısı ile düzenlenen geceye, çok sayıda sendika üyesi katıldı. CHP il ve ilçe yönetimleri de Eğitim-Sen üyelerini bu önemli gecede yalnız bırakmadı.

CHP İl Başkanı Mustafa Ayan ile yönetimi, CHP yüksek disiplin kurulu üyesi Ali Paşa Tan, CHP İl kadın Kolları Başkanı Kıvılcım Akdağ, Kocasinan İlçe Başkanı Abdullah Üçgül ve yönetimi, Melikgazi İlçe Başkanı Asef Türkdönmez ve yönetimi, Talas İlçe Başkanı Menduh Bektemir ve yönetimi, Bünyan İlçe Başkanı Okan Marzıoğlu ve yönetimi, CHP Milletvekili aday adayı Doktor Çetin Arık, CHP Felahiye Belediyesi eski başkanı İsmet Gürsel Kısır, İl Gençlik Kolları Başkanı Deniz Can Demir, Haziran Hareketinin meclis üyesi Selami Bilgili, Eğitim-Sen'in kuruluşunun 20. yılını hep birlikte kutladı.


Eğitimcilerin ve siyasilerin bir araya geldiği geceye, yeni bir müzik grubu olarak piyasaya çıkan “Grup Abdal “ türküleriyle renk kattı.


Katılımcılar halaylar çekti, zeybek oynadı.


Düzenlenen programda konuşan Eğitim-Sen Kayseri Şube Başkanı Ulaş Apaydın, "Örgütlenme ve mücadele eğitimi veren Eğitim-Sen'in kuruluşu kutlu olsun. 12 yıldır iktidarda olan AKP ve onun siyasetine karşı mücadele ediyoruz. Bu iktidar tarafından etiğimde adam kayırma ve torpiller ayyuka çıkmıştır. Artık zaman faşizme karşı mücadele sürecidir, bu faşist iktidara karşı omuz omuza birlikte mücadele etme günüdür. Eğitim-Sen ve bilim emekçilerinin tamamı özlük hakları için sendikal mücadelenin üyelerimize ve dostlarımıza kültürel etkinliklerine önem vermektedir. Bilindiği gibi demokratik ilkelerle hak aramanın bir hak olduğunu ancak ülkemizde hak aramanın suç sayıldığı emekçilerin görevden uzaklaştırıldığı, sürgün edildiği bir dönemden geçiyoruz" dedi.


Gecede ayrıca, öğrencisinin yumruğu ile hayatını kaybeden öğretmen Mehmet Aktaş’ın kızına, babasının anısına yapılan bir resim hediye edildi.


HABER-SELAHATTİN KARAKOÇ
Editör: Haber Merkezi