,KAYSERİ'de FETÖ/PDY terör örgütüne üye olmaktan tutuklu yargılanan emekli polis memuru Osman Karaman, 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın bugünkü duruşmasında, tutuklu sanık Osman Karaman ve avukatı hazır bulundu. Zanlı Karaman , kendisinin telefonuna kesinlikle ByLock programını yüklemediğini ve bu programı hiç kullanmadığını belirterek suçlamaları reddetti. Duruşma sonunda emekli polis memuru Karaman, örgüt üyesi olmak suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezasına mahkum oldu.

ESKİ EMNİYET MÜDÜRLERİNİN TUTUKLULUĞU SÜRÜYOR

Bu arada, emekli Emniyet Müdürü Ali Orhan Dinç de, tutuklu bulunduğu FETÖ/PDY davasında, 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı. İddianamede, örgütün sohbet toplantılarına katıldığı, Kayseri Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürü olduğu dönemde, göreviyle ilgili olarak örgüte destek sağladığı, bazı belge ve evrakı yok ettiği ileri sürülen Dinç savunmasında, suçlamaları reddederek, ''Hiçbir terör örgütüne üye değilim ve üyeliğimle ilgili hiçbir delil de yok. Evimde yapılan aramada, hiçbir örgüt dokümanı bulunmadı ve telefonumda ByLock uygulaması da yok. Yedi aydır tutuklu bulunuyorum. Beraatimi, bu mümkün olmazsa, heyetinizin takdir edeceği şekilde tahliyemi talep ediyorum'' dedi. Mahkeme heyeti, Dinç'in tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı 13 Temmuz'a erteledi.

Öte yandan, Kayseri'nin Bünyan İlçesinin eski Emniyet Müdürü İrfan Soner Yiğit'in tutuklu yargılandığı davanın duruşması da 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapıldı. Yiğit, mahkemedeki savunmasında, hakkındaki suçlamaları kabul etmedi. Mahkeme heyeti, yargılama sonucu Yiğit'in tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı da 13 Temmuz'a erteledi.
Editör: Haber Merkezi