ABDULLAH GÜL'Ü DE DİNLEDİLER
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de dinlendiğini ifade ederek; "Kriptolu telefonlar dinlenmiş. Kimin, nasıl dinlendiğine yönelik çalışma yapmıştık. Bütün kriptolu telefonların dinlenme ihtimali yüzde 99.99... Elde ettiğimiz net verilerin arasında 11. cumhurbaşkanımıza ait kriptolu telefonun dinlendiğini de tespit ettik. Önemli olan dinleme kaydına telefon IMEI numarası girmiş mi? Anlık çözmeleri zor. Ortam dinlemesi değil. Kriptolu telefon bizzat kripto yoluyla gönderilen mesajlar dinlenmiş ve tape ile servis edilmiş. Tabi servis edilmeyenler var. TİB'te paralel yapının hukuksuz olarak yaptıkları dinleme. Bunun dışındaki dinlemelerle ilgili bilgimiz yok. Kriptolu telefonun dinlendiğini biliyoruz. Kim, nerede, nasıl dinlemiş? Bu önemliydi. Bunu tespit ettik" diye konuştu.

"EN ÇOK DİNLENENLERDEN BİRİ TANER YILDIZ"
En çok dinlenen isimlerden birinin Enerji Bakanı Taner Yıldız olduğunu söyleyen Işık, "Bakan Bey 2009'dan beri dinleniyor" şeklinde konuştu.

TANER YILDIZ:MİLYAR DOLARLAR İÇİNDE "HELAL" PEŞİNDEYİZ
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız da kendisine yönelik yapılan dinleme faaliyetleri ile ilgili olarak bir açıklama yaptı. Bakan Yıldız, "Kim neyi merak ediyor ve öğrenmek istiyorsa bizi dinlemesine gerek yok gelip sorsun söyleyebileceğimiz her şeyi söyleriz" dedi.

Sermaye hareketlerinin en fazla kendi hükümetleri döneminde izlendiğini dile getiren Yıldız, "Bizler gücünü şeffaflıktan alan bir yapı içinde işimizi yapıyoruz. Milyar dolarların döndüğü bir alanda biz çocuklarımıza helal lokma getirmenin peşindeyiz. O yüzden bu dinlemelerle ilgili hukuki sürecimiz devam edecek. Böylesi bir durumu da şiddetle kınıyorum" şeklinde konuştu.

 
Editör: Haber Merkezi